0

Vitaminok hajra

A helyes táplálkozás létfontosságú hajunk szempontjából is, hogy az minél egészségesebb, ragyogóbb és erősebb szálú legyen. Ásványi anyagok és vitaminok hajra kifejlesztett változatának rendszeres fogyasztása a legegyszerűbb és leghatékonyabb mód arra, hogy hajunk jó állapotban legyen. Szakértők szerint körülbelül két hónap szükséges, míg az eredmény láthatóvá válik.

Az A-, C-, E-, B6 és B12 vitaminok hajra való alkalmazása nagyon eredményes, ugyanakkor az ásványi anyagok közül érdemes kiemelnünk a vasat, jódot, cinket, kalciumot, foszfort, szelént, rézt, magnéziumot, folsavat, ként, káliumot és mangánt.

Vitaminok hajra

Vitaminok hajra

Amennyiben lehetséges, fontos, hogy természetes úton jussanak szervezetünkbe az ajánlott mennyiségű ásványi anyagok és vitaminok hajra. Éppen ezért a zöldségek és gyümölcsök, a halfélék, tejtermékek, tojás, gabonafélék, hüvelyesek, magvak, húsok, a tengeri só és az élesztő változatos, ésszerű fogyasztása mind hozzájárulnak hajunk állapotának javításához.

Fogyókúrával sokat árthatunk hajkoronánknak, amennyiben egyoldalú diétával próbálunk megszabadulni fölösleges kilóinktól. Ha étrendünk nem tartalmaz, s ennek következtében nem kerülnek be szervezetünkbe a szükséges vitaminok hajra, az fényét veszti, törékennyé válik, és hullni kezd. Amennyit megjelenésünkön javítunk a fogyókúrával, legalább annyit rontunk is azzal, ugyanis a fölösleges kilókkal együtt hajunk szépségét, fényét is lassan, de biztosan elveszítjük. Arra is oda kell figyelnünk a diéták esetében, hogy a fenti vitaminokra nemcsak hajunknak, hanem ideg- és immunrendszerünknek is szüksége van.

  
Iktatva: Vitaminok Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024