Hírek antioxidánsok és Antioxidáns témában

Megtalálhatók a szabadgyökök az élelmiszerekben?

Megtalálhatók a szabadgyökök az élelmiszerekben?

A szabadgyökök azok a kis molekulák, melyek az öregedés folyamatát gyorsítják fel. Az emberi testben zajló folyamatok a sok kémiai reakció alapján mennek végbe. Életünk során rengeteg káros tényező befolyásolja egészségünket. Éppen ezért figyelnünk kell a táplálkozásra, mert a szabadgyökök az élelmiszerekben is megtalálhatóak. A szabadgyököket az antioxidánsok próbálják legyőzni…. Tovább: Megtalálhatók a szabadgyökök az élelmiszerekben? »

Antioxidáns vitaminok

Antioxidáns vitaminok

Felnőttkorban gyakran már nem elégséges a megszokott dózisú vitaminokat beszednünk, mivel legtöbbjükben nem találhatóak meg a megfelelő mennyiségű antioxidáns vitaminok. Ilyenek például az agyműködésre oly jó hatással bíró E- és C-vitamin, az alfa-liponsav és a Q10 koenzim. Kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik csak multivitamint szedtek, idős korukra csökkentek a… Tovább: Antioxidáns vitaminok »

Az A-vitamin

Az A-vitamin

A szem ideghártyájának megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az A-vitamin vagy retinol. Egy zsíroldékony antioxidáns vitamin, amely a szabadgyökök semlegesítése mellett jelentős szerepet kap az immunrendszer működésében, a csontok fejlődésében, a látás folyamatában, a bőr épségének megőrzésében. Hiányában a bőr kiszárad, pikkelyesen hámlóvá lesz, és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben. Az A-vitamin… Tovább: Az A-vitamin »

Antioxidánsok mérése

Antioxidánsok mérése

Az antioxidánsok mérése több módszerrel is megoldható. A laboratóriumi vizsgálatok mellett olyan fájdalommentes teszt elvégzésére is van lehetőség, amely a tenyerünket átvizsgálva állapítja meg az ott található szövetek karotinoid szintjét. A karotinoidok az antioxidáns tartalmú tápanyagokban találhatók meg, így a bőrünkben mért karotinoid szint rávilágít a testünkben található antioxidánsok számára…. Tovább: Antioxidánsok mérése »

Az antioxidánsok szerepe

Az antioxidánsok szerepe

Egyre több tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy nagyon jelentős az antioxidánsok szerepe az egészségünk megőrzésében. A kutatások arról számolnak be, hogy az antioxidánsok elejét vehetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseknek. Ezek mellett segítenek megőrizni memóriánk frissességét, és csökkentik a szellemi leépülés kockázatát. Az antioxidánsok szerepe… Tovább: Az antioxidánsok szerepe »

Antioxidáns 2024