Hírek bor és Antioxidáns témában

Antioxidáns hatásai

Antioxidáns hatásai

Szervezetünkben rengeteg kémiai folyamat megy végbe, mely folyamatok normális működése érdekében mi magunk is sokat tehetünk, amennyiben vitaminokat juttatunk szervezetünkbe. Az antioxidáns hatásai is ezáltal erősödnek. Szervezetünk maga is termel antioxidánst, bár csekély mértékben, ami nem elegendő szerveink kifogástalan működéséhez, ezért érdemes pótolni. Az antioxidáns hatásai közt megemlíthetjük, hogy megköti… Tovább: Antioxidáns hatásai »

Antioxidáns kén-dioxid

Antioxidáns kén-dioxid

A kén-dioxid egy nagyon káros kémiai vegyület, amely azon kívül, hogy mérgező, és pusztítja a sejteket, nagyon erős szagú színtelen anyag. Ennek ellenére nagyon sok iparágban felhasználják, leginkább a tartósításban, aszalásban, valamint olyan alkoholos italok készítésénél, mint a borok, pezsgők. Az antioxidáns kén-dioxid a borok előállításánál játszik fontos szerepet. A… Tovább: Antioxidáns kén-dioxid »

„Palackozott” egészség: antioxidáns borban – csak mértékkel!

„Palackozott” egészség: antioxidáns borban – csak mértékkel!

A „Borban az igazság!” híres közmondásunk helyett sokan a „Borban az egészség!”-et használják, mely – ha jobban megnézzük – nem is annyira alaptalan. Kutatások igazolják, hogy igen nagy mennyiségű antioxidánsok „bújhatnak meg” egyes borokban. Franciaországban azt figyelték meg, hogy ott jóval alacsonyabb a szívkoszorúér-meszesedés és az ebből következő elhalálozás aránya,… Tovább: „Palackozott” egészség: antioxidáns borban – csak mértékkel! »

Antioxidáns 2024