Hírek vitamin és Antioxidáns témában

Antioxidáns tartalmú italok

Antioxidáns tartalmú italok

A reggeli fogyasztása közben föl sem merül bennünk, hogy egy pohár frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé milyen jótékony hatással is van szervezetünkre. Az antioxidáns tartalmú italok segítenek megelőzni olyan betegségeket, mint pl. a cukorbetegség, az allergia vagy a csontritkulás. Mellékesen segítenek abban is, hogy bőrünk, hajunk szép legyen, hisz vitamintartalmuknak… Tovább: Antioxidáns tartalmú italok »

Melyik a legerősebb antioxidáns?

Melyik a legerősebb antioxidáns?

A legerősebb antioxidáns az aszalt szilva. Előnye, hogy bármely évszakban megtalálható. Főként télen, amikor a szervezetbe nagyon kevés vitamint juttatunk, az aszalt szilva remek megoldás az antioxidánsok pótlására. A szilvában nagyon sok kálium van, amely azon kívül, hogy méregtelenít, szabályozza a vérkeringést, és jó hatással van az érrendszerre is. Az… Tovább: Melyik a legerősebb antioxidáns? »

A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából

A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából

A szabadgyökök olyan méreganyagok, melyek környezeti behatások útján kerülnek szervezetünkbe, ahol megkezdik sejtromboló tevékenységüket. Sejtjeinket károsítva a szabadgyökök felgyorsítják az oxidációs folyamatokat, mely a sejtek pusztulásához, korai öregedéshez, és súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek. A szabadgyökök megkötése tehát igen fontos egészségünk megőrzése érdekében. A szabadgyökök megkötése antioxidánsokkal történik, melyek lelassítják és… Tovább: A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából »

A szabadgyökfogók tulajdonságai

A szabadgyökfogók tulajdonságai

Az antioxidánsok olyan szabadgyökfogók, melyek megkötik a szervezetben található szabadgyököket, meggátolva ezáltal, hogy újabb oxidációs folyamatot indítsanak be. A szabadgyökök ugyanis olyan sejtkárosító folyamatokért felelősek, melyek során egy év leforgása alatt szervezetünk akár három évet is öregedhet, továbbá az idő előrehaladtával szív- és érrendszeri megbetegedések, agyvérzés, infarktus, emésztési problémák és… Tovább: A szabadgyökfogók tulajdonságai »

Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen

Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen

A dohányzással rendkívül sok méreganyag kerül szervezetünkbe, s csak idő kérdése, hogy mikor alakítanak ki komolyabb betegségeket. Természetesen azzal kedveznénk leginkább szervezetünk egészségének, ha végleg lemondanánk ezen káros szenvedélyről, viszont ha nem tudjuk abbahagyni a dohányzást, más úton is csökkenthetjük az általa szervezetünkbe küldött méreganyagok káros hatásait. A szervezetünkbe juttatott… Tovább: Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen »

Antioxidáns 2024