Hírek C-vitamin és Antioxidáns témában

A ribizli antioxidáns tartalma

A ribizli antioxidáns tartalma

A mai kor embere valami ok folytán nem lelkesedik a ribizliért. Van, akit a savanykás íz, van, akit az apró magvak tartanak vissza attól, hogy rendszeresen fogyasszák ezt a kiváló gyümölcsöt. Pedig magas C-vitamin tartalma van e kis bogyós gyümölcsnek. Épp ezért nem elhanyagolható a ribizli antioxidáns tartalma. A népi orvoslás… Tovább: A ribizli antioxidáns tartalma »

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Minél több antioxidánst beviszünk szervezetünkbe, annál többet teszünk azért, hogy egészségesek maradjunk. Nagyon sokféle antioxidáns létezik, a legfontosabb, hogy változatosan étkezzünk. Az egyik nagyon fontos antioxidáns a C-vitamin. A C-vitamin többek közt megtalálható a paprikában, citrusfélékben, paradicsomban, káposztában, csipkebogyóban. Az antioxidáns kúra lényege, hogy időközönként tartsunk olyan napokat, amikor kerüljük… Tovább: Mit tartalmaz az antioxidáns kúra? »

Hogy egészséges és fitt légy: antioxidáns fogyókúra céljából

Hogy egészséges és fitt légy: antioxidáns fogyókúra céljából

Az antioxidánsok nagyon sokoldalúak, ugyanis amellett, hogy megkötik a szervezetben felhalmozódott szabadgyököket és semlegesítik őket, még fogyókúrákhoz is használhatók. Az antioxidáns fogyókúra nemcsak természetes és egészséges módja a súlyvesztésnek, hanem gyors és eredményes is egyszerre. Mivel javítják az anyagcserét a gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsok, nemcsak egészségesek, hanem karcsúsítanak is…. Tovább: Hogy egészséges és fitt légy: antioxidáns fogyókúra céljából »

Az antioxidáns C-vitamin jótékony hatásai

Az antioxidáns C-vitamin jótékony hatásai

Az antioxidánsok lényege, hogy megkötik és semlegesítik a szervezetben található szabadgyököket, melyek a környezetből származó méreganyagok útján kerülnek a szervezetünkbe. Ezen tulajdonsága miatt számít antioxidánsnak a C-vitamin is. A C-vitamin (vagy aszkorbinsav) nagyon jól oldódik vízben, s így a szervezet legtávolabbi részeibe is képes eljutni, ahol semlegesíti a szabadgyököket. Az… Tovább: Az antioxidáns C-vitamin jótékony hatásai »

A C-vitamin

A C-vitamin

A Szent Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Mivel szervezetünk nem képes előállítani és – vízben oldódó vitaminról lévén szó – raktározni sem, naponta gondoskodnunk kell a beviteléről. A szükséges napi mennyiséget 60 mg-ban határozták meg, ám egyes vélemények szerint ez csak arra elegendő, hogy távol… Tovább: A C-vitamin »

Antioxidáns 2024