0

Vitaminok gyerekeknek

Ahhoz, hogy a gyerekek egészségesen, szépen fejlődjenek, vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük. Manapság könnyen beszerezhetők a vitaminok gyerekeknek, melyek nagyon fontosak, mindegyiknek megvan a maga szerepe, és valamennyi hozzájárul a gyermekek megfelelő növekedéséhez. Ezek hiánya súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Természetesen legjobb, ha kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás útján viszik be a gyerekek a szükséges vitaminokat, ám valójában ez ritkán sikerül.

Többféle kiszerelésben megtalálhatók a vitaminok gyerekeknek, számos lehetőség közül választhatjuk ki számukra a legmegfelelőbbet: cseppek, szirupok, rágótabletták, rágókapszulák, italporok, pezsgőtabletták, koncentrátumok vagy akár tea formájában állnak rendelkezésükre. Kivitelezésük is gyermekbarát: a közismert kis marslakók, a színes, cukorkákra hasonlító, édes vagy gyümölcsízű drazsék, a különféle állatfigurák könnyen megkedveltetik magukat a gyerekekkel.

Vitaminok gyerekeknek

Vitaminok gyerekeknek

Az A-, C-, E-, D-, K- és H-vitamin, a B-vitaminok (B1, B2, B6, B12) valamint a folsav mind-mind létfontosságú vitaminok gyerekeknek. A következő gyümölcsök és zöldségek fogyasztása ajánlott a megfelelő vitaminszint eléréséhez: káposzta, saláta, burgonya, paradicsom, zöldpaprika, petrezselyem, zeller, paraj, sütőtök, zöldborsó, alma, barack, szőlő, szilva, ribizli, málna, dió, mogyoró, meggy.

Természetesen az, hogy milyen mennyiségben szükségesek a vitaminok gyerekeknek, életkortól függ. A különböző vitaminok különböző dolgokra hatnak, és a pótlás mértéke is vitaminonként változik. A hiányállapot napjainkban – sajnos – nem számít ritkaságnak. Elég, ha csak egyikből szenved hiányt a gyerek, az is kihat az egészségére. Ezért fontos, hogy figyeljünk a vitaminbevitelre, és amennyiben szükséges, gondoskodjunk pótlásról.

  
Iktatva: Vitaminok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024