0

Vitamin túladagolás

Már kisgyerekkorunkban azt halljuk, hogy milyen fontosak a vitaminok növekedésünkhöz. Arra nem térnek ki, hogy a szintetikus vitaminok túlzott szedése során a vitamin túladagolás veszélye léphet fel. Arról sem tesznek említést, hogy a vitamin szó alatt nem kimondottan tablettákat kell értenünk. Ez lehet az oka, hogy kevés gyerek fogyassza élvezettel a friss zöldségeket, gyümölcsöket.

A felnőttek is inkább bekapnak egy kis “bogyót”, ahelyett, hogy időt szánnának egy friss salátás tál elkészítésére. Pedig a természetes eredetű vitaminok hiánya miatt vált szükségessé a különböző táplálék-kiegészítők használata. A táplálékból felvett vitaminokat nem lehet túladagolni, a piacra dobott szintetikus gyógyszerek túlzott használata során azonban vitamin túladagolás léphet fel, egy sor megbetegedést vonva maguk után.

Vitamin túladagolás

Vitamin túladagolás

A zsírban oldódó vitaminok felhalmozódnak a szervezetben, toxikus hatást eredményezvén. A vízben oldódó vitaminok vizelettel és verejtékkel könnyebben távoznak szervezetünkből. Azon vitaminok, melyekre nem lenne szüksége szervezetünknek, feleslegesek, és vitamin túladagolás lépik fel használatuk során.

A C vitamin túladagolása veseproblémákat, a B3 vitaminé májproblémákat okozhat, a B6 vitamin túladagolása pedig káros az idegrendszerre. A nagy dózisú E vitamin hányingert, fáradtságot, fejfájást okozhat. Más gyógyszerekkel kombinálva negatív hatással van a véralvadásra. Az A vitamin túladagolás során hányinger, hányás, az állapotos nőknél pedig rendellenességek léphetnek fel a magzatnál. A nagy dózisú D vitamin a májat és a keringési rendszert betegíti meg.

  
Iktatva: Vitaminok Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024