0

Szervezetünk rozsdásodása ellen: antioxidáns tartalmú gyümölcsök

Az antioxidáns tartalmú gyümölcsök fogyasztása fontos az emberi szervezetnek, ennek megértéséért lássuk, milyen folyamat zajlik testünkben. Amikor egy bizonyos anyag oxigénnel lép reakcióba, tudományosan oxidációnak nevezzük. Vegyük példaként az oxigén reakcióba lépését a vassal, amely során rozsda keletkezik.

Az emberi szervezetben sincs ez másként, mivel az oxigén a légutakon és a tüdőn kívül más szervekkel is találkozik, és nem mindegy, hogy milyen mennyiségben. Testünkben is a fent említett folyamat megy végbe, amikor az antioxidáns tartalmú gyümölcsök fogyasztása nélkül sejtjeink is „rozsdásodni kezdenek”, és lassan tönkremennek, rajtunk pedig az öregedés kezd eluralkodni.

Antioxidáns tartalmú gyümölcsök

Antioxidáns tartalmú gyümölcsök

Ekkor válik értékessé az antioxidánsok szerepe, ugyanis ők az oxidáció végbemenetelét csökkentik és akadályozzák meg. Az antioxidáns tartalmú gyümölcsök fogyasztása azért szükséges, mert köztudott, hogy a legtöbb értékes vitamin és egyéb létfontosságú anyag a természetben található meg.

A természetben rengeteg anyagban találhatjuk meg az antioxidánsokat, ilyenek például a gyógynövények, a zöldségek és a gyümölcsök. Észre sem vesszük, hogy környezetünkben mennyi az antioxidáns tartalmú gyümölcs, melyeket akár saját kertünkből is leszedhetünk. Ezek közé tartoznak a tavasz és a nyár gyümölcsei: az eper, cseresznye, málna, ribizli, dinnye, viszont télen sem kell hiányt szenvednünk az antioxidánsokban, mivel a kiwi és a grapefruit is nagy mennyiségben tartalmazza. Tehát „rozsdásodás” ellen fogyasszunk minél többet belőlük!

 

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024