0

Szabadgyök mérés

A szabadgyök mérés a szervezet redoxpotenciáljának a feltérképezése. Laboratóriumi vizsgálat során egy csepp vérből megállapítható a redoxpotenciál. A méréskor kapott érték minél magasabb, annál nagyobb a szervezetben az oxidatív stressz, és annál kisebb a sejtvédő antioxidánsok száma. Magas érték esetében számos degeneratív folyamat játszódik le szervezetünkben.

A szabadgyök mérés egészséges embereknek is ajánlott, ám krónikus fáradtság, visszatérő fertőzések, daganatos betegségek, depresszió, koncentrációs zavarok, valamint magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén nagyon fontos ezen vizsgálat elvégzése. Számos betegségnek lehet elejét venni az antioxidáns szint helyreállításával, ugyanakkor a betegségekből való kigyógyulás, felépülés is meggyorsítható.

Szabadgyök mérés

Szabadgyök mérés

Az aktív sportolóknak is ajánlott a szabadgyök mérés, mivel a megerőltető testedzések során számos szabadgyök szabadul fel, növelve az oxidatív stressz szintjét. A mérés eredményeinek ismeretében feltölthetik antioxidáns tartalékaikat, megelőzve a komolyabb betegségeket, amelyek akár karrierjüket is veszélyeztethetik.

A nem genetikai alapú daganatos megbetegedésekért elsősorban a szabadgyökök a felelősek. Éppen ezért akár évente is elvégezhető a szabadgyök mérés, kivédendő ezen káros és ártalmas anyagok elszaporodását. A méréseket – az antioxidáns szintméréssel együtt – időnként meg kell ismételni annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk a szabadgyökök számának visszaszorítására tett lépéseink hatékonyságáról. Amennyiben nem sikerül az étrend módosításával elérni a kívánt eredményt, étrend kiegészítőkre, vitaminkészítményekre lesz szükségünk.

  
Iktatva: Szabadgyök Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024