0

„Palackozott” egészség: antioxidáns borban – csak mértékkel!

A „Borban az igazság!” híres közmondásunk helyett sokan a „Borban az egészség!”-et használják, mely – ha jobban megnézzük – nem is annyira alaptalan. Kutatások igazolják, hogy igen nagy mennyiségű antioxidánsok „bújhatnak meg” egyes borokban. Franciaországban azt figyelték meg, hogy ott jóval alacsonyabb a szívkoszorúér-meszesedés és az ebből következő elhalálozás aránya, mint más országokban, noha az ezt kiváltó tényezők aránya ugyanakkora, mint más mediterrán vagy nyugati országban.

A franciák és különböző kutatócsoportok állítása szerint a titok a vörösborban rejlik, amelyből a franciák jóval nagyobb mennyiséget fogyasztanak, mint a világ más országaiban élők. Kimutatták, hogy a jótékony antioxidáns borban található. Ez a vörösborban megtalálható nagy mennyiségű antioxidáns javítja az ott élő emberek egészségét.

Antioxidáns borban

Antioxidáns borban

Ezekhez az antioxidánsokhoz természetesen más úton is hozzá lehet jutni, de az eredmények azt támasztják alá, hogy a vörösborban található antioxidánsok jótékony hatása, felszívódása és emészthetősége többszöröse a mesterséges úton vagy akár a zöldségekből származó antioxidánsokénak.

Ez nem azt jelenti, hogy mértéktelenül fogyaszthatjuk a vörösbort. Napi 1dl fogyasztása reggel és este ajánlott a jótékony hatás eléréséhez. Az antioxidáns borban található mennyiségével semlegesíti a belekben található méreganyagokat, dúsítja a vért, javítja a vérkeringést, és tisztítja az ereket, meggátolva a szívkoszorúér-meszesedés, érelmeszesedés és a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását.

 

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024