0

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Minél több antioxidánst beviszünk szervezetünkbe, annál többet teszünk azért, hogy egészségesek maradjunk. Nagyon sokféle antioxidáns létezik, a legfontosabb, hogy változatosan étkezzünk. Az egyik nagyon fontos antioxidáns a C-vitamin. A C-vitamin többek közt megtalálható a paprikában, citrusfélékben, paradicsomban, káposztában, csipkebogyóban.

Az antioxidáns kúra lényege, hogy időközönként tartsunk olyan napokat, amikor kerüljük a káros anyagokat: szénhidrátokat, cukrot, és ezek helyett olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyekkel megnöveljük testünk antioxidáns szintjét. A másik fontos antioxidáns a szelén. A szelén a halfélékben, húsokban, teljes kiőrlésű gabonákban és a hagymában fordul elő nagy számban. Ha antioxidáns kúrát tartunk, mindenképp csempésszünk be étrendünkbe szeléntartalmú élelmiszereket.

Antioxidáns kúra

Antioxidáns kúra

Az antioxidáns kúra rendkívül hatékony, és már az első nap után érezhetünk változást. Többek közt nem érezzük a krónikus fáradtságot, több lesz az energiánk, és kedélyváltozásra is számíthatunk. Szintén fontos a likopin, az A-vitamin és béta karotin bevitele. A likopin főleg a paradicsomban, a sárgadinnyében található meg. Az A-vitamin a tejtermékekben, tojásban és halakban fordul elő nagy számban. A béta karotint a sárgarépában, sütőtökben találhatjuk meg.

Az antioxidáns kúra alatt a flavonoidok bevitele is fontos. Ezeket a kávéban, vörösborban, hagymában, babban és számtalan gyümölcsben is megtalálhatjuk. Az antioxidáns kúra alatt számtalan pozitív tapasztalatban részesülhetünk, hisz az antioxidánsok nagy mennyiségű bevitelével védjük a szervezetünket a szabadgyökök káros hatásaitól.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024