0

Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma

Kevés az az ember, aki nem kedvel különösen valamilyen gyümölcsöt, és ritka az is, hogy kedvenc gyümölcsünket ne kapjuk meg valamelyik nagyáruházban az év bármely szakaszában. Az üzletek polcai tele vannak szebbnél szebb és jobbnál jobb gyümölcsökkel. De vajon melyik tartalmazza a legtöbb vitamint vagy antioxidánst? „Vegyük le a polcról”, és vizsgáljuk meg az antioxidáns gránátalmát!

A magas antioxidáns tartalmú gránátalma egy nagyon érdekes gyümölcs, már csak azért is, mert főleg a magját fogyasztjuk. 613 magjának köszönhetően a termékenységet is szimbolizálja. Kimondottan egészséges gyümölcsről van szó, hisz több antioxidánst tartalmaz a gránátalma, mint az áfonya vagy a zöld tea.

Antioxidáns gránátalma

Antioxidáns gránátalma

Kutatások alapján bizonyított, hogy háromféle antioxidánst is tartalmaz a gránátalma, melyek gyorsan felszívódnak. A magoknak a leve tartalmazza a háromszoros antioxidáns mennyiséget más antioxidáns tartalmú ételekhez viszonyítva. A gyümölcs csökkenti a magas vérnyomást, megóvja az ereket az elmeszesedéstől, szabályozza a koleszterinszintet és végül, de nem utolsó sorban segít elkerülni a daganatos betegségeket. Szervezetünk védelme mellett még a szépségiparban is alkalmazható, mivel bőrfeszesítő és regeneráló hatással rendelkezik.

Tehát az igazolt jótékony hatása alapján az antioxidáns gránátalma a szuperélelmiszerek közé sorolható. Befejezésül egy kis érdekesség: a gránátalmát az év gyümölcsének is megválasztották az Egyesült Államokban, mivel rengeteg betegség ellen nyújt védelmet.

 

  
Iktatva: Ételek Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024