0

Az antioxidánsok szerepe

Egyre több tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy nagyon jelentős az antioxidánsok szerepe az egészségünk megőrzésében. A kutatások arról számolnak be, hogy az antioxidánsok elejét vehetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseknek. Ezek mellett segítenek megőrizni memóriánk frissességét, és csökkentik a szellemi leépülés kockázatát.

Az antioxidánsok szerepe – más szóval feladata – a szabadgyökök semlegesítése. Ezen, szervezetünkre káros vegyületek kiiktatásával megelőzhető a korai öregedés, a sejtkárosodás és számos olyan megbetegedés, amelyek a szabadgyökök “felelőtlen” munkája következtében alakulnak ki. A bőr korai ráncosodása, a szürke hályog és a fogínysorvadás mind a szabadgyökök számlájára írható.

Antioxidánsok szerepe

Antioxidánsok szerepe

Az antioxidánsok szerepe immunrendszerünk optimális működésében nyilvánul meg. Amennyiben gyakran megbetegszünk, egyik betegségből a másikba esünk, ráadásul stresszes életmódot folytatunk, nagy szükségünk van antioxidáns vitaminokra és ásványi anyagokra. A C- és E-vitamin mellett az A-vitamin előanyaga, a béta karotén valamint a szelén játszik fontos szerepet immunrendszerünk működésében.

A változatos, friss zöldségekben meg gyümölcsökben gazdag étrenddel kellő mennyiségű antioxidánst juttathatunk szervezetünkbe. Amennyiben erre nincs lehetőség, étrend kiegészítőkre lesz szükségünk, így kell pótolnunk a fent említett vitaminokat, valamint a béta karotén- és szelénbevitelt. Az antioxidánsok szerepe vitathatatlan egészségünk megőrzésében és életminőségünk javításában. Különösen napjainkban, amikor a mindennapi stressz mellett a sugárzások, az élelmiszerekben található tartósítószerek és egyéb vegyi anyagok rombolják szervezetünket.

  
Iktatva: Antioxidánsok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024