0

Az antioxidáns mérő készülék előnyei

Az antioxidáns mérő készülék egy speciális értéket mutat. Ezt az értéket ORAC értéknek nevezzük, amely az Oxygen Radical Absorbance Capacity rövidítése, jelentése: oxigén elnyelő kapacitás. Minél magasabb a bevizsgált élelmiszer ORAC értéke, annál nagyobb az antioxidáns tartalma, annál nagyobb védelmet nyújt szervezetünknek a szabadgyökökkel szemben.

Korábban rengeteg tanulmányt és kutatást végeztek, melyek igazolták az antioxidánsok jótékony hatását a szervezetre. Egy átlagos nap során is rengeteg káros anyag juthat be a szervezetünkbe, többek között szabadgyökök, melyek ellen az antioxidánsok harcolnak. Próbálják helyreállítani az egyensúlyt szervezetünkben, ezáltal erősítik immunrendszerünket is. Létezik egy antioxidáns mérő készülék – a biofotonikus szkenner –, amely elhúzva a tenyér fölött kimutatja az antioxidáns kapacitást.

Antioxidáns mérő készülék

Antioxidáns mérő készülék

Az évenkénti orvosi kivizsgálásokon érdemes igénybe venni eme antioxidáns mérő készüléket is, mert idejében kimutatja, ha immunrendszerünk legyengült, és antioxidáns bevitelre van szükségünk. Így korán elkezdhetjük fogyasztani az antioxidánsokban gazdag táplálékokat. Mi magunk észre sem vesszük, hogy kifogytunk az antioxidánsokból, mert nincsenek tünetei a hiánynak, esetleg fáradtság jelentkezik.

Laboratóriumi módszerekkel is meg lehet állapítani az oxidatív stressz fokát, amelynek magas értéke nagyszámú szabadgyök jelenlétére utal. Tehát javallott az antioxidáns mérés, főként ha emésztési zavaraink, bőrproblémáink vagy magas vérnyomásunk van, illetve ha dohányzunk, ha koncentrációs zavaraink vannak, ha túlzottan feszültek vagyunk, sőt akkor is, ha aktívan sportolunk.

 

  
Iktatva: Mérés Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024