0

Az antioxidáns aszalt szilva

Ősszel a szilvaaszalás szokása nagyon régi időkre vezethető vissza. Főként a vidéki emberek nagyon jól ismerik az antioxidáns aszalt szilva jótékony hatásait. A laboratóriumokban végzett modern kutatások csak megerősíteni tudták, hogy a szilva nemcsak ízletes, hanem megbízható „gyógyszer” is. Gazdag A-, C- és B-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium, magnézium, kálium, szelén és vas. Szervezetünket rostokkal látja el, így órákig képes megszüntetni az éhségérzetet.

Mint minden sötét színű gyümölcs, az aszalt szilva is resveratrolt tartalmaz, mely a legerősebb ismert antioxidáns napjainkban. Daganatellenes tulajdonságú, megakadályozza a rákos sejtek szaporodását, segíti az egészséges sejtek növekedését és regenerációs képességét, csökkenti a rossz koleszterinszintet, növeli a jó koleszterinszintet.

Antioxidáns aszalt szilva

Antioxidáns aszalt szilva

Naponta kis adatokban történő fogyasztása során az aszalt szilva javítja az emésztést, és segít a fogyásban. Nagy adagban történő fogyasztása esetén azonban pluszkilókat „rak ránk”, mivel magas cukortartalmú és nagy a kalóriaértéke. Emellett növeli a kollagén termelést, mely a bőr rugalmasságáért felelős.

 Megfigyelték, hogy aki rendszeresen antioxidáns tulajdonságú aszalt szilvát fogyasztott, annak erősebb a csontozata, tehát a csontritkulás megelőzésében is fontos szerepet játszik. A vírusok által okozott betegségek kivédésére, vérszegénység ellen, a máj, hasnyálmirigy és vese működésének javítására is alkalmas. Csökkenti a gyomorsavat, lassítja az öregedési folyamatot. Ahhoz, hogy a sok antioxidáns az aszalt szilvából szervezetünkbe jusson, soha ne távolítsuk el a héját, hanem azzal együtt fogyasszuk!

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024