0

Antioxidáns vizsgálat

Mikor szervezetünket egy betegség támadja meg, gyakran több vizsgálaton is kell részt vennünk, mint például vér- vagy székletvizsgálaton. Nagyon ritka az, hogy valakinek eszébe jusson az antioxidáns vizsgálat. Pedig egy ilyen egyszerű, fájdalommentes vizsgálatból rengeteg minden kiderülhet. Mivelhogy antioxidánsoknak a vitaminok minősülnek leginkább, így egy olyan vérvizsgálat, amely kimutathatja a szervezet vitaminszintjét, megfelel egy antioxidáns vizsgálatnak.

Egy alapos kivizsgálás sok mindenre adhat választ vagy megoldást. Például fény derülhet arra, hogy különböző betegségek miért alakultak ki a látszólag egészséges szervezetben. Az antioxidáns vizsgálat után teljesebb képet kaphatunk arról, hogy milyen vitaminokat vagy ásványi anyagokat kell pótolnunk. A bőrön végzett vizsgálat, ami egy kékfényű lámpa segítségével történik, a karotinoid szintet mutatja. Minél magasabb a karotinoid szint, annál magasabb az antioxidáns szintje is a szervezetben.

Antioxidáns vizsgálat

Antioxidáns vizsgálat

Az antioxidáns vizsgálat nem csak a szervezetünkre szorítkozik. Létezik már olyan vizsgálat is, ami a különböző növények vagy élelmiszerek antioxidáns szintjét mérik. Ilyen vizsgálattal fedezték föl többek között a csokoládé és a zöld tea jótékony hatásait.

Bármilyen vizsgálat, így akár az antioxidáns vizsgálat mellett döntünk, lényeges, hogy megértsük, hogy egy teszt nem tud helyettünk egészségesen táplálkozni vagy mozogni. Vegyük komolyan a vizsgálatok eredményeit, hiszen ha időben változtatunk, megelőzhetünk olyan problémákat, amelyek az egészségünket vagy akár az életünket veszélyeztetnék.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024