0

Antioxidáns vitaminok

Felnőttkorban gyakran már nem elégséges a megszokott dózisú vitaminokat beszednünk, mivel legtöbbjükben nem találhatóak meg a megfelelő mennyiségű antioxidáns vitaminok. Ilyenek például az agyműködésre oly jó hatással bíró E- és C-vitamin, az alfa-liponsav és a Q10 koenzim.

Kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik csak multivitamint szedtek, idős korukra csökkentek a kognitív funkcióik. A nagy dózisú antioxidáns vitaminok fogyasztói közül ellenben idős korban egynél sem alakult ki az Alzheimer-kór. Gyermekek számára is ajánlott ezek fogyasztása, egy felnőtt adagjának a fele arányban. Minél korábban jutunk ugyanis antioxidánsokhoz, annál kevesebb szabad gyök halmozódik fel a szervezetben.

Ginkgo biloba (páfrányfenyő) valamint Pycnogenol (tengerparti fenyőféle) kivonatokkal együtt használva növelhető az antioxidáns vitaminok jótékony hatása, fokozván az agy vér- és oxigénellátását. A szellemi munkát végzőknek segít memóriájuk frissen tartásában, és hatékony az alvászavarokkal küszködőknél is.

Antioxidáns vitaminok

Antioxidáns vitaminok

Az antioxidáns vitaminok fogyasztása számos krónikus betegség megelőzése szempontjából is fontos, úgy mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a szív- és érrendszeri betegségek. Megfelelő táplálkozással, stresszmentes élettel és a környezeti ártalmak csökkentésével, a káros szenvedélyekről való lemondással védekezhetünk a szabad gyökök ellen. A három fő antioxidáns vitamint táplálék útján a következőkkel vihetjük be: A-vitamin: máj, tejtermékek, hal, tojás, sárgarépa, sütőtök, paradicsom; E-vitamin: búzacsíra, szójabab, mogyoró, növényi olajak; C-vitamin: zöldpaprika, citrom, saláta, káposztafélék.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024