0

Antioxidáns tartalmú italok

A reggeli fogyasztása közben föl sem merül bennünk, hogy egy pohár frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé milyen jótékony hatással is van szervezetünkre. Az antioxidáns tartalmú italok segítenek megelőzni olyan betegségeket, mint pl. a cukorbetegség, az allergia vagy a csontritkulás. Mellékesen segítenek abban is, hogy bőrünk, hajunk szép legyen, hisz vitamintartalmuknak köszönhetően jótékonyan táplálják szervezetünket.

Az antioxidáns tartalmú italok között a legjobbak azok, amelyek többféle zöldség és gyümölcs levét tartalmazzák. Ilyen pl. a gránátalma, a fekete áfonya, a sárgarépa, a málna, az eper és a kelbimbó. Csak akkor magas az antioxidáns tartalmuk, ha frissen facsarjuk, és nem tartalmaz sem cukrot, sem édesítőszert. Esetleg egy kis mézet csurgathatunk bele.

Antioxidáns tartalmú italok

Antioxidáns tartalmú italok

A boltokban is kaphatóak már kifejezetten antioxidáns tartalmú italok. Ilyen a nem régóta használt, illetve népszerűvé vált goji és noni gyümölcs. Ezekből készítenek ízesített italokat. Bár a gyümölcs jó, a sok adalékanyag miatt veszít vitamintartalmából.

Mint minden táplálkozási formánál, az antioxidáns tartalmú italok fogyasztásánál is fontos, hogy csak jó minőségű, adalékanyagoktól mentes italokat fogyasszunk. Ha lehetőségünk van, midig saját magunk készítsünk gyümölcs- vagy zöldségleveket, hisz akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy tartósítószert. Lényeges, hogy többféle termés levét csavarjuk egyszerre, mert minél színesebb egy ital, annál több vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024