1

Antioxidáns napi szükséglet

Az antioxidáns napi szükséglet, a szakértők szerint, legalább 5000 ORAC értékű élelmiszer bevitele. Ez azt jelenti, hogy naponta fogyasztanunk kellene pl. 100 g aszalt szilvát, esetleg 5 kg sárgabarackot, 200 g mazsolát, 500 g málnát, vagy számtalan más élelmiszert, attól függően, hogy milyen magas antioxidáns tartalommal bírnak.

Az antioxidáns napi szükségletet kielégíteni azért létfontosságú, mert így megvédjük szervezetünket a szabadgyökök káros mechanizmusától. Nagyon sokféle antioxidáns létezik, és mindegyiknek megvan a saját szerepe, ezért nagyon fontos, hogy az étrendünk minél változatosabb legyen, hisz mindenképp biztosítanunk kell szervezetünk számára a szükséges antioxidánsokat.

Antioxidáns napi szükséglet

Antioxidáns napi szükséglet

Mindegyik gyümölcsben és zöldségben más-másféle antioxidáns található, lehet tehát variálni, ezen kívül pedig a húsok fogyasztása sem elhanyagolható, hisz létfontosságú antioxidánsokat tartalmaznak. Nagyon fontos például, hogy havonta legalább kétszer fogyasszunk halat vagy tengeri herkentyűket, mivel nagyon értékes Omega-3 zsírsavat, Q10-et, antioxidánsokat tartalmaznak.

Az antioxidáns napi szükséglet teljesítését elérhetjük különböző készítményekkel is. Ez abban az esetben ajánlott, amikor nagyon káros életmódot élünk, antioxidáns szegény az étrendünk, sok stressz ér bennünket, és keveset pihenünk. Ebben az esetben mindenképp javallott valamilyen táplálékkiegészítő alkalmazása. Természetesen emellett is igyekeznünk kell nagy hangsúlyt fektetni az étrendünk összetételére.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Antioxidáns napi szükséglet"

  1. Bausz-Vági Orsolya szerint:

    Üdvözlöm!
    Érdeklôdni szeretnék!Antioxidáns mérésén vettem részt ,viszont nem vagyok tisztában,h mi számít jó,ill. rossz v átlagos èrtéknek?!
    Köszönettel

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024