0

Antioxidáns növelés

Az antioxidánsok létfontosságú szerepet töltenek be a szervezet működésében, ezért nagyon fontos, hogy naponta elegendő antioxidánshoz jussunk. Manapság léteznek antioxidáns szint mérőműszerek, melyeket be is lehet szerezni, illetve szakértőt is hívhatunk, hogy megállapítsa ezt az értéket. Ha odafigyelünk az apróbb jelekre, mint pl. az immunrendszer gyengülése, fáradékonyság, gyengeség, arra következtethetünk, hogy alacsony az antioxidáns szintünk.

Az antioxidáns szint növelését elérhetjük többféleképpen is. Fogyaszthatunk például nagyon magas antioxidáns tartalmú ételeket, növényeket (az aszalt szilva a legmagasabb antioxidáns tartalommal bír), vagy zöldségféléket és gyümölcsöket. Nagyon magas antioxidáns tartalma van még a mazsolának és a bogyós gyümölcsöknek is, mint amilyen a fekete ribizli, a fekete áfonya, a szeder vagy a málna. Ezeknek a fogyasztásával hozzájárulunk az antioxidáns szint növeléséhez.

Antioxidáns növelés

Antioxidáns növelés

Az antioxidáns szintet növelhetjük különböző, erre a célra kifejlesztett készítményekkel, amelyek természetes összetevőjűek. Ilyen készítményt ma már nagyon sokfélét találunk a gyógyszerpiacon. Ezek alapanyagául leginkább olyan különleges gyümölcsöket használtak fel, mint a gac kínai gyümölcs, amely bizonyítottan magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.

Az antioxidáns növelés azért hasznos, mert megelőzhetünk ezáltal olyan betegségeket, mint a rák, érrendszeri és szívmegbetegedés, erősödik az immunrendszer, jobb lesz a közérzetünk, és ami még nagyon lényeges, hogy az antioxidáns növelésével lelassítjuk az öregedés folyamatát, hisz az antioxidánsok védik a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024