0

Antioxidáns italok

A mindennapi életben a felgyorsult, túlhajszolt, stresszes életmód, a helytelen táplálkozás egyre nagyobb problémát okoz az emberiség  számára. Ezért fokozottabb figyelmet kell fordítanunk az emberi szervezet egészségesebb életformájára. Meg kell találnunk az összhangot a táplálkozás és a mozgásigény között. Az antioxidáns italok hozzájárulnak az emberi szervezet ellenálló-képességének megőrzéséhez és fokozásához.

A bélpanaszok kezelését, az emésztés elősegítését, a méregtelenítést antioxidánsok italok bejuttatásával is felgyorsíthatjuk. Ezen italok a közismert zöldségek és gyümölcsök felhasználásával jönnek létre (pl. fekete ribizli, meggy, kékszőlő stb). Mindezen gyümölcskeverékből olyan antioxidáns italsűrítmény nyerhető, amelynek rendszeres fogyasztása által lelassul szervezetünkben az aktivált oxigén által beindított láncreakció, mint amilyen az öregedés, vagy a különféle betegségek kialakulása.

Antioxidáns italok

Antioxidáns italok

A szakszerű laboratóriumokban előállított italkeverék a gyümölcssűrítményen kívül tartalmaz antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint többféle jótékony hatású baktériumot is, mint amilyenek az emberi szervezetben található Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis vagy a Propionibacterium freudenreichii nevű baktériumok.

Az antioxidáns italok többek közt a környezetünkben élő gyógynövények, gyümölcsök és zöldségek szakszerű feldolgozásával hozhatók létre, általában teakeverékek vagy levek formájában. Többek közt a cékla, a sárgarépa, az alma, a szőlő, az áfonya, a fekete ribizli levében találhatók ilyen antioxidáns elemek, amelyek lekötik a szabadgyököket, ezáltal erősítve az emberi szervezetet.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024