0

Antioxidáns hatásai

Szervezetünkben rengeteg kémiai folyamat megy végbe, mely folyamatok normális működése érdekében mi magunk is sokat tehetünk, amennyiben vitaminokat juttatunk szervezetünkbe. Az antioxidáns hatásai is ezáltal erősödnek. Szervezetünk maga is termel antioxidánst, bár csekély mértékben, ami nem elegendő szerveink kifogástalan működéséhez, ezért érdemes pótolni.

Az antioxidáns hatásai közt megemlíthetjük, hogy megköti a szervezetben felszabaduló szabadgyököket, amelyek károsítják szerveinket, bőrünket. Azonkívül jó vérkeringés javító, vérnyomás stabilizáló, valamint segít megőrizni az érfalak rugalmasságát is. A legismertebb antioxidáns a vízben oldódó C-vitamin, melyet nem lehet túladagolni. Nemcsak védi a szervezetet, de másféle vitaminokat is működésre serkent. A másik legfontosabb antioxidáns hatású vitamin az E-vitamin. Kitűnő gyulladáscsökkentő. Mivel zsírban oldódik, túladagolható.

Antioxidáns hatásai

Antioxidáns hatásai

Az antioxidáns hatásai akkor érvényesülnek legjobban, ha nem csak belülről, hanem kívülről is segítjük szervezetünket, legyen szó egy jó arckrémről, illetve egy zöldség vagy gyümölcs alapú arcpakolásról. Emésztőrendszerünktől is függ, hogy szervezetünk mennyi antioxidánst hasznosít, hisz minél jobban működik az emésztésünk, annál hatásosabban termeli szervezetünk az antioxidánsokat.

Természetes módszerek használata által jobban érvényesülnek az antioxidánsok hatásai. Szervezetünk könnyebben hasznosítja a természetes úton bevitt vitaminokat, mint a mesterséges készítményeket. Az antioxidánsok jótékony hatásai közé sorolhatjuk még, hogy segít megőrizni bőrünk rugalmasságát és szépségét, valamint hajunk csillogását is.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024