0

Antioxidáns hatású anyagok

Szervezetünket nemcsak kívülről éri támadás, de belül is rengeteg ártalmas dologgal kell megküzdenie. Ilyenek például a felszabaduló szabadgyökök, melyek sejtkárosítóak. Ezeket legkönnyebben az antioxidáns tartalmú anyagokkal semlegesíthetjük. Közülük a legismertebb a zsírban oldódó E-vitamin, mely nagyon sok mindenben a segítségünkre lehet. Ilyen például a különböző szív- és agyi betegségek. Mivelhogy zsírban oldódik, épp ezért a sejtfalakat védi a legjobban.

Az antioxidáns hatású anyagok közé sorolhatjuk a különböző teákat is. Ezek közül a legismertebbek a fehér, a zöld, a fekete és a rooibos teák. Ezeket fogyasztva segíthetünk szervezetünknek, hogy megküzdjön a belsőleg ért támadásokkal. Legjobb a fehér tea, mivel ez van a legkevésbé feldolgozva. Napi egy csészényi már segíthet a szabadgyökök elleni védekezésben.

Antioxidáns hatású anyagok

Antioxidáns hatású anyagok

Az antioxidáns hatású anyagok nemcsak a szabadgyökök ellen nyújtanak védelmet, hanem segítenek megőrizni fiatalságunkat is, hisz az antioxidánsok vitaminokban találhatóak a legnagyobb számban. Ilyenek például a gyümölcsök, zöldségek: szőlő, áfonya, narancs, sárgarépa.

Ha változatosan, és sok gyümölcsben, zöldségben gazdag élelmiszert fogyasztunk, akkor szervezetünknek nincs szüksége külön antioxidáns hatású anyagok pótlására, de mivel a napi ötszöri gyümölcsfogyasztás majdnem megoldhatatlan, főleg télen, érdemes elgondolkodnunk, hogy mivel tudnánk igazán segíteni szervezetünket. A megoldás megtalálásában kérjük ki egy orvos vagy természetgyógyász véleményét, hisz ők tudnak igazán hatásos megoldást találni.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024