Az antioxidáns gyümölcsök, zöldségek fogyasztása nagyon fontos azért, hogy megőrizzük az egészségünket. Az antioxidáns bevitele a szervezetbe legnagyobb mértékben akkor teljesíthető, ha nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Ez azért fontos, mert az antioxidánsok megölik a szabadgyököket, ezáltal nem károsodnak a sejtjeink, így csökken a rákos megbetegedés kockázata.
Antioxidáns gyümölcsök: szilva, alma, körte, áfonya, szeder, málna, eper, dinnye, sárgadinnye, meggy stb. Lényegében minden gyümölcs tartalmaz antioxidánsokat, nekünk csak arra kell odafigyelnünk, hogy változatosan étkezzünk és csempésszünk be minél több gyümölcsöt étrendünkbe. A rendszeres antioxidáns gyümölcs- és zöldségfogyasztás megerősíti immunrendszerünket, könnyebben leküzdjük betegségeinket, és nem csak fizikailag, hanem lelkileg is felfrissülünk, hisz egészségesen étkezünk és nem méreganyagokat viszünk be szervezetünkbe.
Az antioxidáns zöldségek, mint a zeller, petrezselyem, paradicsom, sárgarépa, káposzta, borsó szintén olyan vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek hatékonyak a szabadgyökökkel szemben. Ezek a zöldségek a legegyszerűbb háztartásban is fellelhetőek, és rendszeres fogyasztásuk sok pozitív hatást eredményez: felgyorsul az anyagcsere, a keringési rendszerre is kiváló, emellett egészségünk megőrzése is garantált.
Az antioxidáns gyümölcsök, zöldségek fogyasztása naponta szükséges, hisz az antioxidánsokat és vitaminokat a szervezet önmaga nem képes előállítani, csakis akkor, ha megfelelő mennyiséget viszünk be étkezések közben. Az antioxidáns gyümölcsök és zöldségek nélkülözhetetlen alapkövei mindennapi életünknek.