0

Antioxidáns gyógynövény

Az antioxidáns gyógynövények skálája igencsak széles, ezért bőven válogathatunk közülük. Az egyik ilyen antioxidáns gyógynövény az árpa. Az árpa igen gyakori gabona, évente nagyon sokat termesztenek belőle. Főként takarmányként hasznosítják, viszont tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Az árpát antioxidánsként leginkább rákos megbetegedésre és fekélyek, sebek kezelésére használják. Nagyon sok A- és C-vitamint, folsavat és káliumot tartalmaz, ezért érdemes fogyasztani.

A búza szintén antioxidáns gyógynövényként van számon tartva, hisz nagyban tartalmaz ásványi anyagokat, foszfort, káliumot, E-vitamint, cinket és B-vitamint. Kiváló antioxidáns, csökkenti a koleszterinszintet, és a keringési rendszerre is jó hatással van. A másik ilyen kiváló antioxidáns gyógynövény a csipkebogyó. Főként a csontképződésben van fontos szerepe, emellett növeli az ellenállást a fertőzésekkel és betegségekkel szemben. Nagyon magas C-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns.

Antioxidáns gyógynövény

Antioxidáns gyógynövény

Az antioxidáns gyógynövények közé tartozik a tök is. A tökmag nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz, mint például a vas, cink, magnézium, foszfor és nagyon sokféle vitamint, tehát kiváló antioxidáns. Az indiánok már több száz éve használják a máj és a szív gyógyítására, ezenkívül a keringési rendszerre is jó hatással van.

Az antioxidáns gyógynövények közt kiemelkedő a kurkuma. Nagyon sok jó hatása van, főként fertőzésekkel szemben érdemes használni, antibakteriális hatású, valamint a melanoma kezelésére is ajánlott.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024