0

Antioxidáns fűszerek

Korunk társadalmának legnagyobb problémája a népbetegségek – daganatos megbetegedések, cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek stb. – elleni küzdelem. Ennek egyik hatékony módszere az anitoxidáns fűszerek rendszeres használata. Ilyen fűszer pl. a gyömbér, fahéj, kakukkfű, kurkuma, hogy csak néhányat említsünk közülük. Hazánkban nagyszámban megtalálhatók és beszerezhetők ezek a csodanövények, ezért ki kell aknáznunk e természet adta lehetőségeket.

Az antioxidáns fűszerek bizonyítottan csökkentik a daganatos megbetegedések kialakulásának veszélyét. E fűszernövényekben található fenol hatóanyag képes megkötni a szabadgyököket a szervezetben, melyek számos daganatos betegség okozói. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy pl. a rendszeres kurkumafogyasztás csökkentette a rák kialakulásának esélyét. A benne található hatóanyagok megvédik a sejteket, és megakadályozzák azok kóros burjánzását és oxidációját.

Antioxidans fűszerek

Antioxidans fűszerek

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is bizonyítottan csökkentik az antioxidáns fűszerek. A legtöbb szívbetegség okozója a magas koleszterinszint. Ezeknek a fűszereknek étvágycsökkentő hatásuk is van, ezáltal megelőzhető a túlzott koleszterin-bevitel. Ezért gyakran testsúlycsökkentő teakeverékek és készítmények alkotóeleme. Ha fogyni szeretnénk, e fűszerek használata ideális méregtelenítő módszer lehet számunkra. Az antioxidánsok jótékony hatása már régóta ismert és alkalmazott eszköz a gyógyászatban.

A fahéj az egyik legismertebb és legelterjedtebb anioxidáns fűszer hazánkban. A fahéj hatékony eszköze a cukorbetegség elleni küzdelemnek, a benne található hatóanyagok segítenek normalizálni a vércukorszintet. Ezért fogyasztása cukorbetegeknek fokozottan ajánlott. Az antioxidáns fűszerek öregedésgátló hatással is rendelkeznek. Ha szeretnénk megőrizni fiatalságunkat és egészségünket, bátran fogyasszunk antioxidáns hatású fűszernövényeket.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024