0

A ribizli antioxidáns tartalma

A mai kor embere valami ok folytán nem lelkesedik a ribizliért. Van, akit a savanykás íz, van, akit az apró magvak tartanak vissza attól, hogy rendszeresen fogyasszák ezt a kiváló gyümölcsöt. Pedig magas C-vitamin tartalma van e kis bogyós gyümölcsnek. Épp ezért nem elhanyagolható a ribizli antioxidáns tartalma.

A népi orvoslás már rég használja különböző betegségek gyógyítására. A ribizli levét a vérszegény, legyengült szervezetnek adják orvosságként. A fekete ribizli hidegen nyert levét a krónikusan alacsony vérnyomással küszködőknek ajánlják. Ugyanakkor a ribizli nemcsak antioxidáns tartalma miatt jótékony. Segíthet csökkenteni a ráncokat, és nem mellékesen nagyon erős gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Ribizli antioxidáns

Ribizli antioxidáns

A ribizli antioxidáns tartalma magas C-vitamin tartalmának köszönhető. Kutatások bebizonyították, hogy a fekete ribizli segít az asztma során fellépő gyulladások kezelésében vagy akár teljes gyógyításában. Ezen kívül a fekete ribizli segíthet az immunrendszernek, hogy megbirkózzon a támadásokkal.

A ribizlit antioxidáns tartalmának köszönhetően akár tumorellenes gyümölcsként is nevezhetnénk. A piros ribizli rosttartalma nagyon magas, így segíthet, hogy a szervezetünkben felgyülemlett salakanyagok kiürüljenek a szervezetünkből. A fekete változata nagyon jó vizelethajtó, így akinek ödémások a lábai, kezei, annak nagyon ajánlott a fogyasztása. Azonban ne fogyasszunk belőle egyszerre nagy mennyiséget, mert irritálhatja a nyálkahártyát.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024