0

A legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidáns tartalmú zöldségeket és gyümölcsöket érdemes lenne naponta fogyasztani. Az orvosok úgy tartják, hogy minél több antioxidánst beviszünk a szervezetünkbe, annál tovább élünk. Ez az állítás azért igaz, mert az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szabadgyökök roncsolják a sejtjeinket, így azok minél tovább épek maradnak, mi annál több betegséget elkerülhetünk.

A legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcs az aszalt szilva. A szilva önmagában nem annyira hasznos, de 100 g aszalt szilva vagy mazsola biztosítani tudja a napi szükséges antioxidáns mennyiséget. Ez azért is kiváló, mert főként télen, amikor a zöldségek nem minőségiek, és nem tartalmaznak elegendő vitamint, az aszalt szilva és a mazsola könnyedén beszerezhetőek.

Legtöbb antioxidáns

Legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidánst tartalmazó növények, mint az áfonya, gránátalma, paprika, citrom nagyon sokoldalú növények. Az emésztésünkre is jótékony hatással van, ha havonta legalább egyszer tartunk antioxidáns kúrát. Felgyorsul az anyagcserénk, energikusabbak és „tisztábbak” leszünk, mivel a kúra alatt megszabadulunk a méreganyagoktól és a salakanyagoktól.

A legtöbb antioxidáns a gyümölcsökben és zöldségekben található meg, viszont nem elegendő csupán ezeknek a fogyasztása. A szervezetnek szüksége van másféle antioxidánsokra is, amelyek csak a húsokban, tengeri halakban találhatóak meg. A cink, a szelén, az A-vitamin mind olyan anyagok, amelyek nagyon fontos szerepet töltenek be.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024