0

A béta karotin antioxidáns szerepe

A béta karotin antioxidáns szerepe, hogy védelmet nyújt a szabadgyökök ellen, amelyek nap mint nap mérgezik szervezetünket. A szabadgyökök méreganyagai külsőleg és belsőleg egyaránt mérgeznek bennünket, a különböző gyulladásoktól kezdve az alkoholig, cigarettáig koffeinig, kipufogógázig stb. Antioxidáns hatása révén a béta karotin védi szervezetünket ezen méreganyagok ellen.

A béta karotin antioxidáns tartalma mellett még jótékony hatásai közé sorolható az is, hogy segít szemünk egészségének megőrzésében, javítva ezzel látásunkat, megvéd a különböző fertőzésektől az immunrendszer erősítésével, továbbá megóv a leégés veszélyétől. Sokkal több időt tölthetünk napon béta karotin fogyasztása után, mint anélkül, és nem kell attól tartanunk, hogy csúnyán leégünk.

Béta karotin antioxidáns

Béta karotin antioxidáns

A béta karotin antioxidáns tartalommal legnagyobb mennyiségben a piros, narancssárga, sárga és sötétzöld színű zöldségekben és gyümölcsökben található meg (barack, sárgarépa, spenót, brokkoli stb.). Étrendünket tehát úgy kell összeállítanunk, hogy minél többet tartalmazzon e zöldségekből és gyümölcsökből. Ezek fogyasztása mellett nincs szükség egyéb mesterséges antioxidáns bevitelre.

Amennyiben nagy mennyiséget fogyasztunk a fent említett magas béta karotin antioxidáns tartalmú gyümölcsökből és zöldségekből, nem kell tartanunk a tüdőrák és egyéb daganatos megbetegedések kialakulásától, továbbá a szív és érrendszeri megbetegedések megjelenésének kockázata is jelentősen csökkenthető fogyasztásukkal. A béta karotin a bőr egészségére is vigyáz a különböző környezeti mérgező anyagokkal szemben.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024