0

Értékes fűszerünk: az antioxidáns fahéj

A sejtek működése közben szabadgyökök termelődnek, amelyek káros hatással vannak a szervezetre. Ezeket a szabadgyököket meg kell semmisíteni, ezért felelősek az antioxidánsok. Ha a szervezet nem jut elegendő antioxidánshoz, ezt pótolhatjuk más úton is, pl. étrendünkbe iktatva. Többek közt a fahéj antioxidáns tartalma is nagyon magas.

Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban előfordulnak. Ennek a fűszernek rendkívül sok hasznos tulajdonsága van, például bőrfiatalító hatású, ezért keverik bele krémekbe is. Egyiptomban már ezer évvel ezelőtt is használták hasonló célokra. Ezenkívül segít a koleszterinszint szabályozásában, valamint bakteriális és vírusos fertőzések kezelésére is alkalmas.

Antioxidáns fahéj

Antioxidáns fahéj

Az antioxidáns tartalmú fahéj az emésztési problémákra is megoldást jelenthet, hisz fertőtleníti a bélrendszert, és megszünteti a görcsös panaszokat. Ezenkívül kiváló fűszernövény, a gasztronómiában is gyakran használt elem, nemcsak antioxidáns tartalma, hanem különleges illata és íze miatt is. A cukorbetegeknek főként ajánlott, hisz a vércukorszint szabályozásában is segít. A fahéj késlelteti az öregedést, mivel nagyon magas a fenol tartalma.

Bár antioxidáns a fahéjban is előfordul, fellelhetjük természetes formában más növényekben is. A legmagasabb antioxidáns tartalmú növények az A-vitamin tartalmúak, a C-vitamin tartalmúak, a béta-karotin, az omega-3 zsírsav tartalmú élelmiszerek. Emellett különböző táplálék-kiegészítőkben is megtalálhatjuk. A fahéj antioxidáns tartalma miatt gyakran használt elem például cellulitis kezelésére, remek ránctalanító hatású, és bőrfiatalító hatása is van.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024