Ahhoz, hogy lelassítsuk az öregedést, és megpróbáljuk elkerülni a különböző betegségeket, figyelnünk kell arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és pótoljuk a hiányzó tápanyagokat. Vegyük sorra az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságát!
Orvosunk összeállíthat nekünk egy étrendet, amellyel védeni tudjuk szervezetünket egy adott betegségtől. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítségével étrendünk segíthet csökkenteni a vérnyomást, megőrizni a jó látást, és ami a legfontosabb, segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket és az olyan kórokat, mint az Alzheimer vagy a Parkinson kór.
Érdekes dolog, de az ételek színei is árulkodnak magukról. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek általában élénk színekben kívántatják magukat. Az ilyen élelmiszereket négy fő csoportra oszthatjuk: gyümölcsök, zöldségek, olajos magvak, valamint fűszerek és egyéb ételek. Az első kategória a piros és lila bogyós gyümölcsöket foglalja magába, mint a szőlő, ribizli vagy áfonya. A másodikban a zöld színű ételek (spenót, saláta, brokkoli), a harmadik csoportba pedig az immunrendszert erősítő dió és mogyoró található, míg az utolsó csoportba tartoznak a teák és a fűszerek (pl. fahéj és oregánó).
Képzeljük csak el, hogy egy romantikus vacsora alatt is mennyi antioxidánsban gazdag élelmiszert fogyasztunk, ha a menüben szerepelnek a zöldségek, egy finom csokis desszert és a vörösbor. Azt még tegyük hozzá a csinos hölgyolvasók számára, hogy nem is hizlal az ilyen könnyed menü.