Hírek szelén és Antioxidáns témában

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Minél több antioxidánst beviszünk szervezetünkbe, annál többet teszünk azért, hogy egészségesek maradjunk. Nagyon sokféle antioxidáns létezik, a legfontosabb, hogy változatosan étkezzünk. Az egyik nagyon fontos antioxidáns a C-vitamin. A C-vitamin többek közt megtalálható a paprikában, citrusfélékben, paradicsomban, káposztában, csipkebogyóban. Az antioxidáns kúra lényege, hogy időközönként tartsunk olyan napokat, amikor kerüljük… Tovább: Mit tartalmaz az antioxidáns kúra? »

Antioxidáns fajták

Antioxidáns fajták

Az antioxidánsok létfontosságúak egészségünk szempontjából. Sokféle antioxidáns fajtát ismerünk. Fontos, hogy minél többet bevigyünk az étrendünkbe egészségünk megőrzése végett. Antioxidánst tartalmaz például a szelén, mely főként a halakban, a tenger gyümölcseiben és húsfélékben található meg, és az anyagcsere folyamatában van fontos szerepe. Más antioxidáns fajtát tartalmaznak a vitaminok. Az idegrendszer… Tovább: Antioxidáns fajták »

A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából

A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából

A szabadgyökök olyan méreganyagok, melyek környezeti behatások útján kerülnek szervezetünkbe, ahol megkezdik sejtromboló tevékenységüket. Sejtjeinket károsítva a szabadgyökök felgyorsítják az oxidációs folyamatokat, mely a sejtek pusztulásához, korai öregedéshez, és súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek. A szabadgyökök megkötése tehát igen fontos egészségünk megőrzése érdekében. A szabadgyökök megkötése antioxidánsokkal történik, melyek lelassítják és… Tovább: A szabadgyökök megkötése egészségünk védelme szempontjából »

A szelén

A szelén

A kutatók több különböző betegségben szenvedő embert megvizsgáltak, és valamennyiüknél alacsony szelénkoncentrációt mértek. Megfigyelték, hogy szelénpótlás következtében erősödik az immunválasz, csökkennek bizonyos betegségek tünetei. Arra a következtetésre jutottak, hogy a szelén az immunrendszert erősíti, sőt antioxidánsként véd az emésztőrendszeri, valamint a tüdő és prosztatarák ellen. A szelén hozzájárul a zsírsejtek… Tovább: A szelén »

Antioxidáns 2024