Hírek oxidáció és Antioxidáns témában

Antioxidáns kén-dioxid

Antioxidáns kén-dioxid

A kén-dioxid egy nagyon káros kémiai vegyület, amely azon kívül, hogy mérgező, és pusztítja a sejteket, nagyon erős szagú színtelen anyag. Ennek ellenére nagyon sok iparágban felhasználják, leginkább a tartósításban, aszalásban, valamint olyan alkoholos italok készítésénél, mint a borok, pezsgők. Az antioxidáns kén-dioxid a borok előállításánál játszik fontos szerepet. A… Tovább: Antioxidáns kén-dioxid »

Szabadgyökök képződése az emberi szervezetben

Szabadgyökök képződése az emberi szervezetben

Az alma megbarnul, a vaj megavasodik, a vas rozsdásodik – ezek mind kémiai folyamatok. Az emberi szervezetben is végbe megy ez a reakció, melyet oxidációnak nevezünk. Amikor ez bekövetkezik, akkor könnyebben betegek leszünk, és gyorsabban öregszünk. A szabadgyökök képződése is az oxidáció során történik, melléktermékként keletkeznek. Lássuk, mik is a… Tovább: Szabadgyökök képződése az emberi szervezetben »

Kávé antioxidáns tartalma

Kávé antioxidáns tartalma

A kávé legyen fekete, hosszú vagy rövid, keserű vagy édes, tejes vagy csokis, krémes vagy habos, szükségünk van rá minden reggel, amikor az ágy nagy nehezen kidob magából. Bizony, sokan nem tudunk élni nélküle. Ez vajon baj? Talán nem, mert a kávé antioxidáns tartalma elég, hogy egy kis védelmet is… Tovább: Kávé antioxidáns tartalma »

Antioxidáns 2024