Hírek növények és Antioxidáns témában

A legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidáns tartalmú zöldségeket és gyümölcsöket érdemes lenne naponta fogyasztani. Az orvosok úgy tartják, hogy minél több antioxidánst beviszünk a szervezetünkbe, annál tovább élünk. Ez az állítás azért igaz, mert az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szabadgyökök roncsolják a sejtjeinket, így azok minél tovább épek maradnak, mi annál több betegséget… Tovább: A legtöbb antioxidáns »

Antioxidáns növények

Antioxidáns növények

A következőkben bemutatunk néhányat a mindennapjainkban meglévő antioxidáns növények közül, majd néhányat a különlegesebb, ritkább növények közül. Elsősorban tudnunk kell, hogy mikor antioxidáns növényeket szeretnénk beszerezni, az ORAC értéket kell figyelembe vennünk, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitására használt mérőszám. Ebből logikusan következik, hogy minél magasabb az ORAC érték,… Tovább: Antioxidáns növények »

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Sok növénynek van antioxidáns hatása, de mindezek mellett nagyon fontos az ezekben fellelhető antioxidáns tartalom, vagyis az ORAC érték. Minél magasabb ez az érték, annál hatékonyabb az adott növény az öregedés lassításában, valamint a betegségek meggátolásában. Az antioxidáns tartalom(ORAC) minimum napi 5.000 kell legyen ahhoz, hogy biztosítani tudjuk szervezetünk antioxidáns… Tovább: Mennyi az ideális antioxidáns tartalom? »

Antioxidáns 2024