Cikkek a(z) Kávé és Antioxidáns kategóriából

A kávéról tudjuk, hogy kiváló élénkítő szer, amit koffeintartalmának köszönhetünk, ezen túlmenően pedig kiváló antioxidáns forrás is, mivel polifenolokat tartalmaz. Ezen anyagok védik szervezetünket a szabadgyökök okozta oxidatív károsodástól. A mérsékelt, ám rendszeres antioxidáns kávé fogyasztással csökkenthetők egyes degeneratív betegségek tünetei, ugyanakkor a gyulladások kialakulásának kockázata is. Az antioxidáns kávé segít megőrizni egészségünket.

Milyen mértékben lelhető fel antioxidáns egy csésze kávéban?

Milyen mértékben lelhető fel antioxidáns egy csésze kávéban?

Sokak számára meghökkentő lehet az a tény, hogy a jótékony hatású antioxidáns egy csésze kávéban is megtalálható. Sokat hallunk a kávé és általában a koffein egészségkárosító hatásáról, s keveset előnyeikről, noha előnyből is legalább annyi van, mint hátrányból. A kávé ugyanis rengeteg olyan összetevőt tartalmaz, melyek elősegítik a szervezet helyes… Tovább: Milyen mértékben lelhető fel antioxidáns egy csésze kávéban? »

Kávé antioxidáns tartalma

Kávé antioxidáns tartalma

A kávé legyen fekete, hosszú vagy rövid, keserű vagy édes, tejes vagy csokis, krémes vagy habos, szükségünk van rá minden reggel, amikor az ágy nagy nehezen kidob magából. Bizony, sokan nem tudunk élni nélküle. Ez vajon baj? Talán nem, mert a kávé antioxidáns tartalma elég, hogy egy kis védelmet is… Tovább: Kávé antioxidáns tartalma »

Az antioxidánsok szerepe a kávéban

Az antioxidánsok szerepe a kávéban

„Á, nekem nincsenek káros szenvedélyeim!” – állítják barátaink, ismerőseink. De vajon elgondolkodnak rajta, mit is jelent e kijelentés? A káros szenvedély nem csak a drogot, cigarettát, alkoholt és szerencsejátékokat jelenti, hanem sok minden mást, ami megszokássá válik hétköznapjainkban. Nem tudunk élni nélkülük, viszont károsak. Ilyen például a kényszeres evés vagy… Tovább: Az antioxidánsok szerepe a kávéban »

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Antioxidáns 2024