0

Szükséges az antioxidáns a gyerekeknek?

Az ember életében is elérkezik a gyerekvállalás ideje, és mikor megszületik a baba, minden más háttérbe szorul. Egy szülő számára gyereke válik a legfontosabbá a világon, ezen belül pedig az egészsége. Mindig aggódunk, hogy nehogy bármi baja essen, vagy beteg legyen. Ezért már az antioxidáns a gyerekeknél is fontos szerepet játszik.

A kisgyerekek immunrendszere még gyenge, mert nincs mindenük kifejlődve, megerősödve, viszont bármennyire is féltjük őket, akadnak olyan baktériumok, idegen anyagok, melyek a szervezetébe jutva kárt okoznak. A vitaminok és antioxidánsok bevitele a gyerekek szervezetébe azért szükséges, mert védi őket a betegségektől, akárcsak a felnőtteket.

Antioxidáns a gyerekeknek

Antioxidáns a gyerekeknek

Egy gyerek fejlődése és ellenálló képessége nagyban befolyásolja a felnőttkori életét. Ameddig fejlődésben van – 18-19 éves koráig –, fölöttébb szüksége van a vitaminokra és tápanyagokra. Az antioxidánsokat a gyerekeknek nem azért kell adnunk, hogy ne öregedjenek, hanem azért, hogy megalapozódjon fizikai és lelki állapotuk. Egy egészségesen felnövő gyereknek jobb a felfogó képessége, könnyebben teremt kapcsolatot másokkal, ugyanakkor védettebbé válik, s nem kap el annyi betegséget.

Ha a gyerek nem fogyaszt elég antioxidánsban gazdag ételt, akkor azt más úton kell a szervezetébe juttatnunk. Becsempészhetjük az ételébe, állatfigura formájú vagy ízesített táplálék-kiegészítő tablettákkal pótolhatjuk a hiányt. Lényeg, hogy a gyerek egészségesen fejlődjön. Az antioxidáns a gyerekeknek is fontos.

 

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024