Hírek A-vitamin és Antioxidáns témában

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Mit tartalmaz az antioxidáns kúra?

Minél több antioxidánst beviszünk szervezetünkbe, annál többet teszünk azért, hogy egészségesek maradjunk. Nagyon sokféle antioxidáns létezik, a legfontosabb, hogy változatosan étkezzünk. Az egyik nagyon fontos antioxidáns a C-vitamin. A C-vitamin többek közt megtalálható a paprikában, citrusfélékben, paradicsomban, káposztában, csipkebogyóban. Az antioxidáns kúra lényege, hogy időközönként tartsunk olyan napokat, amikor kerüljük… Tovább: Mit tartalmaz az antioxidáns kúra? »

Miben található antioxidáns karotinoid?

Miben található antioxidáns karotinoid?

A karotinoid egy nagyon fontos antioxidáns, mely főként a sárgarépában, paradicsomban, brokkoliban, spenótban és a gyümölcsökben található meg. Az antioxidáns karotinoid megakadályozza az oxidációs folyamatokat, ezzel védve szervezetünket. A karotinoid főként a gyümölcsök és zöldségek színéért felelős. Az antioxidáns karotinoid nagy mennyiségben megtalálható a sárgarépában. A sárgarépa nagyon sok béta-karotint… Tovább: Miben található antioxidáns karotinoid? »

Az A-vitamin

Az A-vitamin

A szem ideghártyájának megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az A-vitamin vagy retinol. Egy zsíroldékony antioxidáns vitamin, amely a szabadgyökök semlegesítése mellett jelentős szerepet kap az immunrendszer működésében, a csontok fejlődésében, a látás folyamatában, a bőr épségének megőrzésében. Hiányában a bőr kiszárad, pikkelyesen hámlóvá lesz, és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben. Az A-vitamin… Tovább: Az A-vitamin »

Antioxidáns 2024