Hírek szabadgyökök és Antioxidáns témában

Antioxidáns védelem

Antioxidáns védelem

A szervezetünket ért támadások kivédése érdekében működik az immunrendszerünk. Segít megvédeni szervezetünket a kórokozóktól, vagy épp legyőzni kisebb fertőzéseket. Amennyiben valahol rés lesz ezen a pajzson, sokkal könnyebben betegedhetünk meg. Nagyon sokat segíthetünk, ha egészségesen táplálkozunk, vagy ha antioxidáns védelem segítségével támogatjuk szervezetünket. Az antioxidáns védelem azt jelenti, hogy a… Tovább: Antioxidáns védelem »

Antioxidáns teszt

Antioxidáns teszt

Szervezetünkben a káros hatások miatt egyre nő a szabadgyökök szintje. Sajnos nem viszünk be annyi antioxidánst szervezetünkbe, amennyi segítene megkötni a szabadgyökök mennyiségét. Azt, hogy milyen mértékben van antioxidáns a szervezetünkben, egy antioxidáns teszt mutathatja ki. Ilyen speciális tesztcsíkot kaphatunk már a patikákban is, amit akár mi magunk otthon is… Tovább: Antioxidáns teszt »

Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására

Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek a növényi és állati szervezetekben találhatóak meg. Legfőbb szerepük az, hogy megszüntessék a szabadgyökök által okozott károsodásokat. Vannak olyan fehérjék, amelyek hatására elszaporodnak a szabadgyökök. Az antioxidánsoknak ebben az esetben nagyon nagy szerepük van, hisz ha felborul az antioxidánsok és szabadgyökök közti egyensúly, az olyan… Tovább: Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására »

Antioxidáns napi szükséglet

Antioxidáns napi szükséglet

Az antioxidáns napi szükséglet, a szakértők szerint, legalább 5000 ORAC értékű élelmiszer bevitele. Ez azt jelenti, hogy naponta fogyasztanunk kellene pl. 100 g aszalt szilvát, esetleg 5 kg sárgabarackot, 200 g mazsolát, 500 g málnát, vagy számtalan más élelmiszert, attól függően, hogy milyen magas antioxidáns tartalommal bírnak. Az antioxidáns napi… Tovább: Antioxidáns napi szükséglet »

Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként

Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként

Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be az öregedés és a betegségek megelőzésénél, ugyanis védik a sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Köztudott, hogy a legtöbb antioxidánst az aszalt szilva után a bogyós gyümölcsök tartalmazzák. A sorban a mazsola után rögtön a fekete áfonya következik, amely hegyvidéken, magas völgyekben fordul elő… Tovább: Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként »

Az antioxidáns italok hatása a szervezetre

Az antioxidáns italok hatása a szervezetre

Az antioxidáns italok hatása a szervezetre nem jelent mást, mint az emberi szervezet természetes úton való egészségmegőrző szerepének fokozását gyakorlati alkalmazásban. Ugyanis ha rendszeresen fogyasztunk ilyen italokat, az antioxidáns italok hatása a szervezetre  hosszú távon meghozzák eredményüket. Így  többek közt a szervezetben az öregedési folyamat lelassul, a szervezet ellenállóbb lesz,… Tovább: Az antioxidáns italok hatása a szervezetre »

Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?

Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?

Mikor szervezetünket leteríti egy betegség, ritkán gondolunk arra, hogy egy kis odafigyeléssel ezt könnyen megelőzhettük volna. Soha nem gondoljuk, hogy az antioxidáns hiány okozhat olyan betegségeket, mint az asztma, csontritkulás, érelmeszesedés, látásgyengülés, esetleg cukorbetegség. Az antioxidáns szint mérésére is van már lehetőség fejlett gépek alkalmazásával. Az antioxidáns hiány nem csak… Tovább: Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány? »

Antioxidáns hatásai

Antioxidáns hatásai

Szervezetünkben rengeteg kémiai folyamat megy végbe, mely folyamatok normális működése érdekében mi magunk is sokat tehetünk, amennyiben vitaminokat juttatunk szervezetünkbe. Az antioxidáns hatásai is ezáltal erősödnek. Szervezetünk maga is termel antioxidánst, bár csekély mértékben, ami nem elegendő szerveink kifogástalan működéséhez, ezért érdemes pótolni. Az antioxidáns hatásai közt megemlíthetjük, hogy megköti… Tovább: Antioxidáns hatásai »

Antioxidáns gyógytea

Antioxidáns gyógytea

Rengeteg ember fogyaszt különböző teákat, de kevesen tudják, hogy a teáknak általánosságban is gyógyhatásuk van. Gondoljunk a kamilla-, csalán-, esetleg a bodzateákra. Vannak kifejezetten antioxidáns gyógyteák is, amelyek segítenek megkötni a szervezetben felszabaduló szabadgyököket, így segítenek megőrizni vitalitásunkat. Ilyenek a fekete, zöld, fehér vagy épp a rooibos teák. Ha igazi… Tovább: Antioxidáns gyógytea »

Miért ajánlottak az antioxidáns gyógyszerek?

Miért ajánlottak az antioxidáns gyógyszerek?

Az antioxidáns gyógyszerek szedése főként beteg embereknek ajánlott. Az antioxidánsok segítenek leküzdeni a szabadgyökök által okozott károsodásokat, melynek hatására felgyorsul a gyógyulási folyamat, lassul az öregedés, és megelőzik a betegségeket. Az antioxidáns gyógyszerek alkalmazásával megnő a napi antioxidáns bevitelünk, ugyanis ezek a készítmények nagyobb dózisban tartalmazzák azokat az anyagokat, amelyeket… Tovább: Miért ajánlottak az antioxidáns gyógyszerek? »

Oldal 1 - 3123
Antioxidáns 2024