0

Mit tehetünk az antioxidánsok káros hatása ismeretében?

Napjainkban rengeteg problémával szembesülünk környezetünkben, munkahelyünkön, de a családban is, melyek negatív hatása kihat az emberre. Ezért szükség van egészségünk védelmére, ezen belül a helyes táplálkozásra. Fontos odafigyelnünk, hogy mikor, mit és hogyan fogyasztunk, hisz rengeteg káros hatásnak van kitéve szervezetünk. Sokszor előfordul, hogy amiről azt gondoljuk, hogy egészséges, kiderül, hogy túlzott mennyiségben ártalmas is lehet. Most beszéljünk az antioxidánsok káros hatásáról.

Orvosaink felhívják figyelmünket arra, hogy nem elég az az ásványi anyag- és az a vitaminmennyiség, melyet a napi háromszori étkezésből nyerünk, mert egyszerre nem fogyasztunk elegendő adagot az adott vitaminforrásból. Ezért szükség lehet a gyógyszer formájában megjelent vitaminokra is. Ám mindennek megvan, az antioxidánsoknak is a káros hatása.

Antioxidánsok káros hatása

Antioxidánsok káros hatása

 Bizonyított tény, hogy az antioxidánsok mennyire fontosak szervezetünknek, mert lassítják az öregedést, és megvédenek több mint ötven betegségtől. Ezek közt találjuk a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri betegségeket is. Viszont nem mindegy, mennyi a napi antioxidáns bevitel, mert az antioxidánsok káros hatása is kimutatható.

Ha a gyümölcs vagy zöldség, melyet elfogyasztunk, nem a bioboltokból vagy saját védett kertünkből van, hanem egy műtrágyázott és vegyszerezett termőföldről, akkor jelentkezik az antioxidánsok káros hatása, ugyanis az utóbbiról származó táplálékok tartalmaznak olyan antioxidánsokat, melyek a káros szabadgyököket kötik le, ezáltal az ellenkezőjét érjük el az antioxidáns bevitelnek.

 

  
Iktatva: Antioxidánsok Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024