0

Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?

Mikor szervezetünket leteríti egy betegség, ritkán gondolunk arra, hogy egy kis odafigyeléssel ezt könnyen megelőzhettük volna. Soha nem gondoljuk, hogy az antioxidáns hiány okozhat olyan betegségeket, mint az asztma, csontritkulás, érelmeszesedés, látásgyengülés, esetleg cukorbetegség. Az antioxidáns szint mérésére is van már lehetőség fejlett gépek alkalmazásával.

Az antioxidáns hiány nem csak betegséget okozhat, hanem bőrünk is idősebbnek látszik, hisz a bőrt érő káros szabadgyököket csak az antioxidánsok kötik meg. Ezért érdemes olyan terméket használni, aminek magas antioxidáns tartalma van. Legjobb, ha natúr vagy bio termékeket vásárolunk, mivel ezek kevesebb mennyiségben vagy egyáltalán nem tartalmaznak káros anyagokat.

Antioxidáns hiány

Antioxidáns hiány

Az antioxidáns hiány önmagában nem betegség, de rengeteg problémát tud okozni. Ilyen pl. a C-vitamin hiánya, ami akár skorbuthoz is vezethet. Az E-vitamin egy másik fontos antioxidáns. Ennek hiánya bőrproblémákhoz, gyulladásokhoz vezethet. Érdemes még odafigyelni a karotin bevitelre is, amit a legkönnyebben sárgarépa nassolásával oldhatunk meg.

Vitaminnal, ásványi anyagok bevitelével nagyon jól pótolható az antioxidáns hiány. Szervezetünk vitamin és ásványi anyag szükségletét legjobban a gyümölcsben, zöldségben található anyagokkal fedezhetjük. Emésztőrendszerünk és ezáltal szervezetünk jobban hasznosítja a természetes vitaminokat, mint a különböző készítményeket. Szervezetünk is termel antioxidánst, de nem kellő mennyiségben, ezért érdemes mindig odafigyelni arra, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, ezzel megelőzve a különböző betegségek kialakulását.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024