0

Milyen mértékben lelhető fel antioxidáns egy csésze kávéban?

Sokak számára meghökkentő lehet az a tény, hogy a jótékony hatású antioxidáns egy csésze kávéban is megtalálható. Sokat hallunk a kávé és általában a koffein egészségkárosító hatásáról, s keveset előnyeikről, noha előnyből is legalább annyi van, mint hátrányból. A kávé ugyanis rengeteg olyan összetevőt tartalmaz, melyek elősegítik a szervezet helyes működését.

Egy sor kutatás indult a kávé jótékony hatásainak felderítése végett, s mind ugyanazzal az eredménnyel zárult, mégpedig azzal, hogy a kávé rendszeres fogyasztásával rengeteg betegség kialakulása előzhető meg. Naponta megtalálható annyi antioxidáns egy csésze kávéban, amennyi az aznapi, szervezetünkbe került szabadgyököket semlegesíti.

Antioxidáns egy csésze kávéban

Antioxidáns egy csésze kávéban

Ezek a kutatások azt is kimutatták, hogy a kávé, a tévhittel ellentétben hasznos lehet a szív- és érrendszerre nézve a nagy antioxidáns tartalma miatt. A kísérletbe bevont személyek napi 1-3 csésze kávét fogyasztottak rendszeresen, míg mások egyáltalán nem ittak kávét. Azt az eredményt kapták, hogy a kávéfogyasztók között 24%-kal kisebb a szívbetegségek kialakulásának kockázata, szemben azokkal, akik egyáltalán nem fogyasztottak kávét.

Tehát antioxidáns egy csésze kávéban is kellő mennyiségben található. A kutatók mindemellett arra hívják fel a figyelmet, hogy ha valaki háromnál több csésze kávét iszik meg naponta, és ezek mindegyikéhez sok cukrot fogyaszt, azt az elhízás veszélye fenyegeti, s később cukorbetegség is kialakulhat nála.

  
Iktatva: Kávé Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024