0

Miben segít az antioxidáns étel?

Az antioxidáns étel nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy megőrizhessük egészségünket, fiatalságunkat, ideális testalkatunkat. Nagyon fontos mindenki számára az egészséges étkezés, hiszen senki sem szereti a túl korán megjelenő ráncokat, a cukorbetegséggel járó inzulininjekciókat, a rákkal járó kemoterápiát, a korai halál lehetőségét. A továbbiakban a szabadgyököket legyőző, fiatalító egészségmegőrző ételekről olvashatunk.

Az antioxidáns ételekkel óvhatjuk bőrünket, nem csak külsőleg, hanem belsőleg is, harcolva a szabadgyökök ellen. Ha a következő ételeket rendszeresen fogyasztjuk, nem csak fiatalságunkat őrizhetjük meg, de immunrendszerünk is erősödik. A sütőtökben fellelhető karotinból állítja elő szervezetünk a bőrszépítő, antioxidáns A-vitamint, mindemellett C-vitaminban gazdag. A cékla – mint azt tudjuk – rengeteg mindenre jó, vértisztító, méregtelenítő hatásáról ismert, mindezek mellett rengeteg C-vitamint, kalciumot és A-vitamint tartalmaz. A fekete áfonya teljes szervezetünket védelmezi a szabadgyökökkel szemben, a benne rejlő antocianin és C-vitamint tartalmának köszönhetően.

Antioxidáns étel

Antioxidáns étel

Antioxidáns étel még a szeretett csokoládé, mely természetes antioxidánsként működik, a benne lévő polifenoloknak köszönhetően. Viszont tudnunk kell azt, hogy ez csak a magas kakaótartalmú csokoládékra vonatkozik, hiszen mint tudjuk, a cukor semlegesíti az antioxidáns hatást. A magas kakaótartalmú csokoládét vagy a tiszta kakaóport elkészíthetjük arcpakolásként is, mely kiválóan gondoskodik bőrünk frissességéről, fiatalságáról.

Az antioxidáns ételek mind vitaminokban gazdag ételek, melyekre mindannyiunk szervezetének szüksége van, úgy mint a C-, E-, A-vitamin, szelén, flavonoidok, karotinoidok, koenzimQ10.

  
Iktatva: Ételek Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024