0

Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs?

Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon fontos napi szinten beiktatnunk étrendünkbe egy-két zamatos, egészséges gyümölcsöt. Magas vitamin-, rost- és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak immunrendszerünk erősítéséhez, ugyanakkor rendszeres fogyasztásuktól fittebbek, egészségesek leszünk. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a gyümölcsöket, amelyek a legjobb antioxidáns gyümölcsök közé tartoznak.

Ha keveset mozgunk, stresszes életet élünk, nem pihenünk eleget, és nem figyelünk az egészséges táplálkozásra, akkor gyorsan utolérnek a betegségek, és a kor is hamarabb látszani fog rajtunk. Ezért is végeznek különféle elemzéseket a kutatók, hogy igazolják, melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs, amitől az immunrendszer erősebbé válik.

Legjobb antioxidáns gyümölcs

Legjobb antioxidáns gyümölcs

Van egy szólás, miszerint „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Ennek van valóságalapja, mert az alma az egyik legjobb antioxidáns gyümölcs, és emellett rengeteg C-vitamint és rostot tartalmaz. Az alma mellett antioxidáns tartalomban talán a bogyós gyümölcsök vezetik a ranglistát. Ilyenek a ribizli, a fekete bodza, az áfonya, a szamóca, a málna, a szeder, a szőlő, majd ezeket követik a magvak és a dió.

Ne feledkezzünk meg azonban a gránátalma jótékony hatásáról sem, ugyanis a gránátalma az egyik legjobb antioxidáns gyümölcs. A kis piros, drágakőszerű magvakban rengeteg antioxidáns található, melyek védik szervezetünket a szabadgyököktől, a daganatos betegségektől, valamint a szív- és érrendszeri betegségektől, ugyanakkor vérnyomáscsökkentő hatásuk is van.

 

  
Iktatva: Ételek Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024