0

Melyik a legerősebb antioxidáns?

A legerősebb antioxidáns az aszalt szilva. Előnye, hogy bármely évszakban megtalálható. Főként télen, amikor a szervezetbe nagyon kevés vitamint juttatunk, az aszalt szilva remek megoldás az antioxidánsok pótlására. A szilvában nagyon sok kálium van, amely azon kívül, hogy méregtelenít, szabályozza a vérkeringést, és jó hatással van az érrendszerre is.

Az aszalt szilva azért is hasznos, mert mangántartalma miatt segíti az enzimek termelődését, nagyon magas a vastartalma, és sok ásványi anyagot tartalmaz. Ezek segítenek méregteleníteni, hatásukra a salakanyagok könnyebben kiürülnek a szervezetből. Az aszalt szilva a legerősebb antioxidáns: 100 g aszalt szilva közel 5770 antioxidánst tartalmaz, tízszer annyit, mint a barack vagy a paradicsom. Ezzel szemben a banán csak 210-et, és a lista élén a bogyós gyümölcsök sorakoznak: a szeder, áfonya, málna, mazsola, fokhagyma.

Legerősebb antioxidáns

Legerősebb antioxidáns

Az aszalt szilva amellett, hogy a legerősebb antioxidánsok közé tartozik, az emésztésre is jótékony hatással van, székrekedés ellen sokan alkalmazzák. Fontos, hogy próbáljuk bió boltból beszerezni az aszalt szilvát, mivel manapság kéndioxiddal tartósított aszalt szilvát is forgalmaznak, amely nagyon káros a sejtekre. A csomagoláson E 220-ként feltüntetett kéndioxid allergiákat és más súlyosabb betegségeket is okozhat.

A legerősebb antioxidánsok – mazsola, aszalt szilva és a bogyós gyümölcsök – fogyasztása főként télen rendkívül ajánlott. Ilyenkor a szervezet vitaminhiányban szenved, s ezt valamilyen formában mindig pótolni kell egészségünk megőrzése érdekében.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024