0

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Kutatások szerint a szabadgyökök, ha nagy mennyiségben jelennek meg a szervezetben, daganatos megbetegedést is kiválthatnak, ugyanis nagymértékben roncsolják szervezetünk sejtjeit, rákos elváltozásokat hozván létre. A különböző antioxidánsok daganat elleni, célzott használatával megelőzhető a rákos megbetegedések kialakulása, vagy csökkenthető a már kialakult tumorok fejlődése, továbbterjedése a környező szervekre.

Az antioxidánst tartalmazó anyagok csökkenthetik ezen oxidációs folyamatokat. A kutatások során 120.000 amerikai ápolónő egészségi állapotát vizsgálták, akik között akadtak olyanok is, akik magas antioxidáns tartalmú ételeket fogyasztottak. Az ő esetükben azt tapasztalták, hogy jóval alacsonyabb volt az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, valamint a daganatos megbetegedések kialakulásának is, mint társaiknál.

Antioxidánsok daganat ellen

Antioxidánsok daganat ellen

Ezután az antioxidánsokat is vizsgálat alá vonták. Legeredményesebbek azok voltak, melyek természetes formában fordultak elő különböző ételekben, mint amilyenek például a mediterrán ételek. A mediterrán térségben élők között nagyon alacsony értékeket tapasztaltak a daganatos megbetegedések mérésekor, ami arra enged következtetni, hogy az általuk fogyasztott ételek, magas antioxidáns tartalmuk miatt, csökkentik a daganatos megbetegedések kialakulásának arányát.

Tehát az antioxidánsokat tartalmazó gyümölcsök, zöldségek, akárcsak a mediterrán étrend alkalmasak a daganatos megbetegedések elkerüléséhez. Ezek az antioxidánsok daganat ellen megtalálhatók a brokkoliban, a káposztafélékben, a vörös borban, áfonyában, spenótban, növényi olajokban, paradicsomban, paprikában, ribizliben, papayában, a citrusfélékben, a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a hüvelyes zöldségekben és a zöld teában.

  
Iktatva: Antioxidánsok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024