0

Kávé antioxidáns tartalma

A kávé legyen fekete, hosszú vagy rövid, keserű vagy édes, tejes vagy csokis, krémes vagy habos, szükségünk van rá minden reggel, amikor az ágy nagy nehezen kidob magából. Bizony, sokan nem tudunk élni nélküle. Ez vajon baj? Talán nem, mert a kávé antioxidáns tartalma elég, hogy egy kis védelmet is nyújtson szervezetünknek.

Rengeteg féle kávé kapható a boltok és áruházak polcain, melyek között már ízesítettek, sőt koffeinmentesek is találhatóak. És itt van a titok: nem mindegy, hogy melyiket vesszük le a polcról, ugyanis nem mindegyik kávé antioxidáns tartalma ugyanolyan hatékonyságú.

Kávé antioxidáns tartalma

Kávé antioxidáns tartalma

Egy jó kávé meghatározza sokunk napjait, és olykor nélkülözhetetlen az egészség megvédése szempontjából. Éhgyomorra káros – ezt szögezzük le mindenekelőtt. Ellenben ha megfelelően, reggeli után, nyugodt körülmények között fogyasztjuk el, elkerülhetjük az oxidáció végbemenetelét testünkben. A kávé antioxidáns tartalma révén megköti a szabad gyököket, így különböző daganatos betegségektől óvjuk meg magunkat. Egészségünk érdekében ajánlott a kávé mellett elszívott cigaretták számának csökkentése, illetve teljes elhagyása.

Elmondhatjuk tehát, hogy a kávéra sokunknak szüksége van, és nem is árt egy kevéske jó minőségű nedű, hiszen élénkítő hatása mellett a kávé antioxidáns tartalma miatt még fiatalít is. Akik pedig nem szeretik, azok se keseredjenek el, válasszák a csokit, ugyanezek a hatásai!

 

  
Iktatva: Kávé Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024