Cikkek a(z) Antioxidánsok és Antioxidáns kategóriából

Az antioxidánsok úgy védik a szervezetünket, hogy felkínálják magukat a testünkben képződő szabadgyököknek, így azok nem károsítják a sejtjeinket és a védekező rendszerünket, más elektronok után kutatva. A szabadgyökök semlegesítésével az antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatot, ugyanakkor csökkentik a szív- és érrendszeri, az ízületi, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is.

Teljesítménynövelő antioxidánsok sportorvos ajánlásával

Teljesítménynövelő antioxidánsok sportorvos ajánlásával

Az emberi szervezetben az égés során olyan anyagok keletkeznek, melyek káros hatást lennének képesek kifejteni. Nem csak az energiatermelő folyamatok során keletkeznek szabad gyökök, hanem környezetünkből is sok érkezik felénk, melyek többek között a daganatos megbetegedések, az érelmeszesedés, az öregedés okozói. Ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk, az öregedési folyamatok lassuljanak, nagyon fontos, hogy a flavonoidokként is emlegetett anyagokkal megfelelő mennyiségben ellátottak legyünk.

De miben is találhatóak egészen pontosan antioxidánsok, és miként töltik be ezek teljesítménynövelő hatásukat? Az mindenki számára egyértelmű, hogy a rendszeres, intenzív sportoláshoz mindenképpen egészséges szervezetre van szükség. Nem csak a megfelelő zsír-szénhidrát-fehérje mennyiségek nélkülözhetetlenek az általunk megkérdezett sportorvosok szerint, hanem azok a mikrotápanyagok is, melyek antioxidánsként védik az egészséget.

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Kutatások szerint a szabadgyökök, ha nagy mennyiségben jelennek meg a szervezetben, daganatos megbetegedést is kiválthatnak, ugyanis nagymértékben roncsolják szervezetünk sejtjeit, rákos elváltozásokat hozván létre. A különböző antioxidánsok daganat elleni, célzott használatával megelőzhető a rákos megbetegedések kialakulása, vagy csökkenthető a már kialakult tumorok fejlődése, továbbterjedése a környező szervekre. Az antioxidánst tartalmazó… Tovább: Különböző antioxidánsok daganat ellen »

Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen

Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen

A dohányzással rendkívül sok méreganyag kerül szervezetünkbe, s csak idő kérdése, hogy mikor alakítanak ki komolyabb betegségeket. Természetesen azzal kedveznénk leginkább szervezetünk egészségének, ha végleg lemondanánk ezen káros szenvedélyről, viszont ha nem tudjuk abbahagyni a dohányzást, más úton is csökkenthetjük az általa szervezetünkbe küldött méreganyagok káros hatásait. A szervezetünkbe juttatott… Tovább: Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen »

Mit tehetünk az antioxidánsok káros hatása ismeretében?

Mit tehetünk az antioxidánsok káros hatása ismeretében?

Napjainkban rengeteg problémával szembesülünk környezetünkben, munkahelyünkön, de a családban is, melyek negatív hatása kihat az emberre. Ezért szükség van egészségünk védelmére, ezen belül a helyes táplálkozásra. Fontos odafigyelnünk, hogy mikor, mit és hogyan fogyasztunk, hisz rengeteg káros hatásnak van kitéve szervezetünk. Sokszor előfordul, hogy amiről azt gondoljuk, hogy egészséges, kiderül,… Tovább: Mit tehetünk az antioxidánsok káros hatása ismeretében? »

Antioxidánsok mérése

Antioxidánsok mérése

Az antioxidánsok mérése több módszerrel is megoldható. A laboratóriumi vizsgálatok mellett olyan fájdalommentes teszt elvégzésére is van lehetőség, amely a tenyerünket átvizsgálva állapítja meg az ott található szövetek karotinoid szintjét. A karotinoidok az antioxidáns tartalmú tápanyagokban találhatók meg, így a bőrünkben mért karotinoid szint rávilágít a testünkben található antioxidánsok számára…. Tovább: Antioxidánsok mérése »

Az antioxidánsok szerepe

Az antioxidánsok szerepe

Egyre több tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy nagyon jelentős az antioxidánsok szerepe az egészségünk megőrzésében. A kutatások arról számolnak be, hogy az antioxidánsok elejét vehetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseknek. Ezek mellett segítenek megőrizni memóriánk frissességét, és csökkentik a szellemi leépülés kockázatát. Az antioxidánsok szerepe… Tovább: Az antioxidánsok szerepe »

Az antioxidánsok hatása

Az antioxidánsok hatása

Az életkor előrehaladtával szervezetünkben csökken az antioxidáns termelés, és a termelt antioxidánsok hatása is csökken. Sejtjeink így könnyűszerrel a szabadgyökök prédáivá válhatnak, aminek következtében tovább romlik egészségi állapotunk. Szükség van ilyenkor akár táplálék útján, akár étrend kiegészítők fogyasztásával a kellő mennyiségű antioxidáns bevitelére. Az antioxidánsok hatása nyomon követhető. Azon vidékeken,… Tovább: Az antioxidánsok hatása »

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Antioxidáns 2024