0

Egészséges édesség: az antioxidáns csokoládé

Kezdjük rögtön egy találós kérdéssel: Finom, sokak kedvenc csemegéje, nem hizlal, méregtelenít, és hihetetlenül egészséges – mi az? Vajon létezik ez az értékes édesség, amiről a fejtörő szól? Hát persze! Ismerkedjünk meg az antioxidáns csokoládéval!

A csokoládé az egyik legkedveltebb édesség napjainkban, de sokak szerint nem egészséges, elveszi a gyerekek étvágyát, kiromlik tőle a foguk, és még hizlal is. Ez mind igaz is az átlagos csokoládéról, de mi történik, ha a boltok polcairól az antioxidáns csokoládét választjuk, és azt fogyasztjuk el? Először is fontos tudni, hogy ez a csoki akár gyógyszernek is nevezhető. Nem keserű, ugyanolyan íze van mint a hagyományos csokinak, viszont az összetétele más. Nagyobb százalékban tartalmaz eredeti kakaóport, amit a messzi Guatemala területéről nyert kakaóbabból készítenek, ezáltal nem túl édes.

Antioxidáns csokoládé

Antioxidáns csokoládé

Az antioxidáns csokoládé vasban, kalciumban, káliumban és többféle vitaminban is gazdag, melyek szükségesek a szervezetünk rendben tartására. Ebben a különleges csokiban az antioxidánsként szolgáló flavonoidokat találhatjuk meg, melynek több mint 5000 hatékony tulajdonsága van.

Az antioxidáns csokoládé, köznapi nevén étcsoki vagy fekete csoki vérnyomáscsökkentő és védi szervezetünket a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedésektől. A tejcsoki ugyan finom, de a benne lévő anyagok csökkentik az antioxidánsok felszívódását. Tehát ha valami fincsi édességre vágyunk, ne a tejcsokit, hanem a nagyobb kakaótartalmú csokit válasszuk!

 

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024