0

Egészségünk érdekében bejuttatott antioxidánsok dohányzás ellen

A dohányzással rendkívül sok méreganyag kerül szervezetünkbe, s csak idő kérdése, hogy mikor alakítanak ki komolyabb betegségeket. Természetesen azzal kedveznénk leginkább szervezetünk egészségének, ha végleg lemondanánk ezen káros szenvedélyről, viszont ha nem tudjuk abbahagyni a dohányzást, más úton is csökkenthetjük az általa szervezetünkbe küldött méreganyagok káros hatásait. A szervezetünkbe juttatott különféle antioxidánsok dohányzás ellen éppen ezért nagyon fontos.

Szervezetünk maga is termel antioxidánst dohányzás ellen (és egyéb méreganyagok ellen), viszont az is előfordulhat, hogy ez a mennyiség nem elegendő a dohányzás által szervezetünkbe juttatott szabadgyökök semlegesítéséhez. Ilyenkor magunknak kell antioxidánsokat a szervezetünkbe juttatni különböző ételek vagy készítmények formájában.

Antioxidáns dohányzás ellen

Antioxidáns dohányzás ellen

Lehetnek ezek A- és E-vitaminok, melyek raktározódnak a szervezetben, C-vitamin, Q10, melyet csodaszerként tartanak számon, továbbá a szelén. Ezek az antioxidánsok dohányzás ellen kiválóak, hiszen csökkentik annak káros hatásait. Az A-vitaminhoz (vagy béta karotinhoz) az élénk narancssárga zöldségekből és gyümölcsökből juthatunk hozzá, például a sárgarépa, sárgabarack, sütőtök valamint a pirospaprika és a sárgadinnye fogyasztásával.

C-vitaminban gazdagok: pirospaprika, ananász, eper, kiwi, zöldpaprika, fekete ribizli, narancs stb. A C-vitamin az egyik legelterjedtebb vitamin, amely szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható, továbbá immunrendszer erősítő hatása van. Az E-vitamin is kiváló antioxidáns dohányzás ellen, forrásai a növényi olajok és a búzacsira. Q10-t tartalmaznak a szója, spenót, lucerna és burgonya.

  
Iktatva: Antioxidánsok Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024