0

Az antioxidánsok szerepe a kávéban

„Á, nekem nincsenek káros szenvedélyeim!” – állítják barátaink, ismerőseink. De vajon elgondolkodnak rajta, mit is jelent e kijelentés? A káros szenvedély nem csak a drogot, cigarettát, alkoholt és szerencsejátékokat jelenti, hanem sok minden mást, ami megszokássá válik hétköznapjainkban. Nem tudunk élni nélkülük, viszont károsak. Ilyen például a kényszeres evés vagy az internet-függőség is. De mi a helyzet a kávéval? Mondható egészségesnek? Az antioxidánsok szerepe a kávéban is lehet hasznos?

Erre keressük a választ. A kávé évezredek óta egy népszerű ital, melynek saját kultúrája van. Ahány kutatás, annyiféle vélemény hangzott el róla ez idáig. Többek között kimutatták, hogy a kávéban is van antioxidáns anyag, ám vannak méreganyagok is. De vajon jó hatása van az antioxidánsok szerepének a kávéban?

Antioxidánsok szerepe a kávéban

Antioxidánsok szerepe a kávéban

A köztudatba bevésődött, hogy a kávé csak egy káros szenvedély, amely gyomorfekélyt okoz, vagy növeli a szívbetegségeket. Kutatók igazolták viszont, hogy a kávé tartalmazza az úgynevezett flavonoid antioxidánsokat, és ez az anyag, bárhol is található, ugyanazzal a hatással bír. Az antioxidánsok szerepe a kávéban is ugyanaz, mint a gyümölcsökben.

Gyógyító hatásának köszönhetően hasznos méregtelenítéskor, a bőr- és végbélrák, illetve az asztmás rohamok megelőzésében. Ha nem visszük túlzásba, napi egy csésze kávé még nem ártalmas, sőt, védi szervezetünket. Tehát kijelenthetjük, hogy az antioxidánsok szerepe a kávéban jó hatással bír.

 

  
Iktatva: Kávé Címkék: 

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024